İhbara giden ambulans ticari araç ile çarpıştı; 5 kişi yaralandı

İhbara giden ambulans ticari araç ile çarpıştı; 5 kişi yaralandı
Kartal'da bir ihbara gitmekte olan ambulans, kavşak üzerinde yola çıkan hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada, ambulans şoförü ile iki sağlık personeli ve hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı.

İstanbul Kartal'da, Çanakkale Caddesi ile Doğu Caddesi'nin kesiştiği noktada saat 13.30 sularında bir kaza meydana geldi. İddiaya göre, Osman Ü. yönetimindeki ambulans, ihbara gitmek üzereyken kırmızı ışıkta geçmeye çalışırken, kavşağa giren hafif ticari araca çarptı. Ambulansın hızını alamayarak cadde üzerindeki trafik ışıklarına çarpmasıyla durduğu belirtildi.

Kazada, ambulans şoförü ile iki sağlık personeli ve hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı. Ayrıca, kaza sonrasında yola dökülen yakıt nedeniyle seyir halindeki bir motosikletli kurye de direksiyon hakimiyetini kaybederek düştü ve yaralandı.

Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan sağlık personellerine ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırdı.

Polis ekipleri, güvenlik önlemlerini alarak inceleme başlattı. Kazaya karışan araçların çekici ile olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normal seyrine döndü. Ancak, Çanakkale Caddesi'nde kaza nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.