İktidar yanlısı gazeteciler koruma polisli gazetecileri konuşuyor

İktidar yanlısı gazeteciler koruma polisli gazetecileri konuşuyor
Kamuda tasarruf yöntemleri tartışılırken iktidar yanlısı korumalı ve çakarlı araçlı gazetecileri tartışmaya başladı

İktidar ekonomik krizle mücadele etme aracı olarak kamuda tasarruf politikalarının uygulanacağını açıkladı. İlk uygulama da İçişleri Bakanlığı’nda yaşandı.

Bakan yardımcılarının koruma polisi sayısı ve araçları azaltırken bu uygulamaları takiben bir dizi önlemin daha alınacağı söyleniyor.

Kamuda tasarruf yöntemlerinin nasıl işletileceği en çok merak edilen konuların başında gelse de iktidar yanlısı gazeteciler İçişleri Bakanlığı’nın aldığı önlemlere ilişkin ayrı bir başlık daha açtı.

İktidar yanlısı gazetelerde çalışan Melih Altınok ve Cem Küçük yine iktidara yakın bazı gazetecilerin korumalarının olduğunu hatırlatarak "gazetecinin koruması olur mu?" sorusu yöneltti.

Altınok, köşesinde gazetecinin koruması olur mu sorusunu sorarak şu ifadeleri kullandı:

"Kamuda tasarruf derken beklentimiz, emniyet gibi kritik görevleri yürüten bürokratların güvenlik koşullarından ziyade israf niteliğindeki kalemlerde kısıntıya gidilmesi.

Sadece İçişleri Bakanlığı özelinde söylersek, mesela ünlü isimlere jest niteliğinde verilen korumlar. Korumasız gezemiyorlarsa az yesinler de parasını ceplerinden versinler. Ama tabii o zaman trafikte çakarlı arabaları kullanamazlar, akşam yemeğinde Bebek Otel'e yetişmek için trafiği terörize edemezler değil mi?

Sık sık ünlülerin yanında şoförlükten çanta taşımaya kadar alakasız işler yaptırılan görevlilerin yakınmalarını dinliyorum. Aralarında gazetecilerin korumalığını yapanlar da var.

Her şey bir yana, gazetecinin polis korumasıyla gezmesi nedir arkadaş?"

Küçük’ten destek

Cem Küçük de Altınok’un X’teki paylaşımını alıntılayarak “Bu sabah ben de değindim. Melih Altınok daha detaylı ve güzel yazmış. Tasarruf tedbirleri kapsamında gazetecilerin ve ünlülerin polis korumaları -tehdit alanlar hariç- kaldırılmalı. Maalesef bazı gazeteci ve ünlüler koruma polislerine şoförlük yaptırıyor. Veyahut Melih’in dediği gibi çanta taşımaya kadar alakasız işler yaptırılıyor. Polislerimizin daha ciddi işleri var” ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede de tepki gösterdi

Gazeteci Ersoy Dede ise çakarlı araba vurgusu yaparak Küçük’ün tweetini altıladı v eşu ifadeleri kullandı:

Dolayısıyla gazetecinin çakarlı arabayla emniyet şeridinde ne işi olur?..

Bütün gün emniyet şeridi ayılarına parmak sallayan gazeteciler, yayından çıkınca kendileri aynısını yapıyor.. İsim istemeyin benden.. Onlar kendini biliyor…”

Kamuoyunda ise korumalı ve çakarlı araçlı gazetecileri merak etti. Ne Altınok ne Küçük ne de Cem Küçük isim vermedi. Peki kim bu gazeteciler?