İlber Ortaylı: Filenin Sultanları'yla gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz? Bir geçit töreni yapın, alkışlayın

İlber Ortaylı: Filenin Sultanları'yla gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz? Bir geçit töreni yapın, alkışlayın
Tarihçi İlber Ortaylı, dünya şampiyonu olan ve son olarak Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı için açıklamalarda bulundu. Ortaylı, "Filenin Sultanları ile gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz?...

Tarihçi İlber Ortaylı, dünya şampiyonu olan ve son olarak Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı için açıklamalarda bulundu. Ortaylı, "Filenin Sultanları ile gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz? Konuşmakla olur mu?" diye sordu.

İlber Ortaylı, katıldığı YouTube programında Filenin Sultanları için şu ifadeleri kullandı:

Filenin Sultanları ile gurur duyuyoruz da ne yapıyoruz? Mesela bir geçit töreni yapın. Alkışlayın. Nasıl ki eski Roma’da kuzeyden, çölden gelen lejyonları alkışlıyordu millet toplanıp, çiçekler atıyordu, taçlarla kuşatıyorlardı kafalarını, siz de yapın. Konuşmakla olur mu?

Ebrar Karakurt'a destek

Bir sosyal medya kullanıcısına verdiği "Boş yapma Abdülhamid" yanıtıyla günlerce konuşulan ve bir kesimden tepki görerek hakkında karalama kampanyası başlatılan Ebrar Karakurt hakkında ise Ortaylı, "Kendi Abdülhamid diye yazmış, müstear kullanıyor. Onların işine gelmiyor, öyle olmasını istiyor ki hedef etsin. Öyle yazan adama sen sahtekarsın diye 500 defa yazarsan kendini hizaya gelmiş hisseder. Aksi takdirde Ebrar yalnız kalır, böyle hödükler öne geçer" dedi.