İlk açıklamada ‘özgürsünüz’ deyin

İlk açıklamada ‘özgürsünüz’ deyin
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir’deki İkinci Yüzyıl İktisat Konrgresi’nde konuştu, "Gençlerin kaçmak istediği değil, yaşamak istediği Türkiye’yi hedefliyoruz ve bunu da başaracağız," dedi.Konuşmasında demokrasi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir’deki İkinci Yüzyıl İktisat Konrgresi’nde konuştu, "Gençlerin kaçmak istediği değil, yaşamak istediği Türkiye’yi hedefliyoruz ve bunu da başaracağız," dedi.

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Babacan, "Ülkemizde de otokrat yönetime karşı bir haysiyet mücadelesi var. Kurumların yok edildiği, kuralların tanınmadığı, hukuk devletinin ayaklar altına alındığı bir yönetime karşı geniş mahallelerin ortak mücadelesi var. Bizler, bu demokrasi feryadının sesiyiz," ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında Babacan, içinde bulunduğu ittifakın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’na ileteceği bir öneriyi dile getirdi, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, yemin töreninden sonra yapacağı ilk konuşmada, 'Ey basın mensuplarımız, yazarlarımız, düşünürlerimiz, derin bir nefes alın, artık özgürsünüz,' demesini önereceğim,” ifadelerini kullandı.