İmamoğlu: Benim sesimi kimse kısamaz, ben buraya milletin sesi olmaya çıktım!

İmamoğlu: Benim sesimi kimse kısamaz, ben buraya milletin sesi olmaya çıktım!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Devlet milletine fırça atmaz. Sesim kısık ama bugün düzelir merak etmeyin. Benim sesimi kimse kısamaz. Ben...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Devlet milletine fırça atmaz. Sesim kısık ama bugün düzelir merak etmeyin. Benim sesimi kimse kısamaz. Ben buraya milletin sesi olmaya çıktım, öyle de devam edeceğim" dedi.

Çanakkale Biga'da konuşan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'ye bir kez daha 'hele bir seçimi kazanalım ondan sonra bakarız yönetimi'ni, o anlayışı milletçe evine yollayacağız. Bizim hiç kimseyle kavgamız yok. Millet İttifakı olarak ülke yönetiminde tutarlı, ileri görüşlü bir ekonomi anlayışı gelsin istiyoruz. Siyasette varlık nedenimiz, ekonomiyi tekrar ayağa kaldırmak, akılcı politikalarla geleceğimizi teminat altına almak, çocuklarımızın ve gençlerimizin umutsuzluğunu ortadan kaldırmak, yapmak istediğimiz bu. Bizim kavgamız bu millete reva görülen fakirlikledir. Fakirlikle kavga edeceğiz biz. Milleti ezen enflasyonla, işsizlikle, hayat pahalılığıyla, milleti ezen israfla... Milletin parasını kendi parası gibi görüp çatır çatır harcayan insanlardan sizi kurtaracağız. Milletin fakirleştiği, üreticinin fakirleştiği, ürün taban fiyatının hiçbir anlam ifade etmediği bu dönemden sizi kurtacağız. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye'nin her sorununu çözeriz. Yapacağımız tek şey liyakatli bir yönetimi göreve getirmek. Biz hazırız buna. Ülkeye huzur getireceğiz. Göreceksiniz, 86 milyon insana hizmet edeceğiz; bir avuç insana değil, yakına, eşe dosta, akrabaya değil! Sizler için çok basit ama çok önemli işler yapacağız. Mesela herkes patates-soğan fiyatını dert etmeden manava, pazara gidecek. Vatandaşın sofrasında eti, sütü, peyniri olacak. Köylerde okullar, sağlık ocakları olacak. Benim öğrencilerimin üniversiteye gittiğinde burs sorunu, yurt sorunu olmayacak, okulda ücretsiz yemeği olacak. Bu milletin parası millete yeter. Sen yeter ki bu milletin parasını çarçur etme.

Bugün karşımıza gelecekler, meydan okumaya çalışacaklar, dünyaya da meydan okuyor ya 'ey ey ey' diye bağırıyorlar. Bu iş öyle olmaz. Meydan okuma işi değil bu. 21 yıl yönetim, bugün karşımıza gelip hala 'cek, cak' diyenler kim biliyor musun? Onlar yalancı pehlivan. Bigalı gerçek pehlivanın kim olduğunu iyi bilir. Bigalı pehlivanı gözünden tanır. Bizim Millet İttifakı masamızda pehlivanlar var. Ama biz esas neye inanıyoruz biliyor musunuz; bu memleketin, 86 milyon insanımızın pehlivan evlatlarına inanıyoruz. Göreve geleceğiz, vatandaşımıza hizmet edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Kazandıklarımızı bu milletle paylaşacağız, bölüşeceğiz. Çünkü bu memleketin nimeti, milletin nimetidir, onu millete vereceğiz. Milletle konuşurken sen şu partilisin, sen bu partilisin asla demeyeceğiz. Benim için esas olan memleketimin evladı. Allah şahit; şu güzel annelerinize baktığımda, evimdeki insana baktığım gibi bakmıyorsam namerdim. Şu güzel gençlere baktığımda, evimdeki evlatlarıma bakar gibi bakmıyorsam namerdim. Size bütün milletimize bakışım tam da böyle. Ve devlet, milletine böyle bakar. Devlet, milletine ayırt etmeden bakar. Devlet, milletine fırça atmaz. Sesim kısık ama düzelir bugün merak etmeyin, benim sesimi kimse kısamaz. Ben buraya milletin sesi olmaya çıktım. Millet İttifakı hiç kimseyi ayırt etmeyecek; bu partizanlığı söküp atacağız, herkesi kucaklayacağız!

13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, sizin hiçbir kuruşunuza zeval gelmemesi için çalışacak. Göreceksiniz, 'yahu biz ne kadar zengin bir milletmişiz ama bunu bizden mahrum bıraktılar ve bir avuç insanla paylaştılar' diyeceksiniz. Bu memleket, adaletle, liyakatle, zenginlikle buluşacak. Bu memleketin nimetleri size açılıyor, 15'inde o kapı size açılıyor. Devletin gücünü değil, devletin adaletini, şefkatini, vicdanını halkına yaşatmaya geliyoruz. Devlet insanına gücünü göstermez, devlet vatandaşına hiddetli konuşmaz. Devlet vatandaşına yüzü asık bakmaz. Devlet evladına bakar gibi bakar, bir anne gibi, bir baba gibi, Mustafa Kemal Atatürk gibi bakar. İşte biz onu temsil etmeye geliyoruz, göreceksiniz size layık olacağız."