İmamoğlu: Bunlar oy için ne yazık ki ahireti bile pazarlamaya başladılar

İmamoğlu: Bunlar oy için ne yazık ki ahireti bile pazarlamaya başladılar
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sakarya’da düzenlenen mitinge katıldı.

Mansur Yavaş'ın ardından sahneye çıkan İmamoğlu, Erzurum'da yaşadığı taşlı saldırıya atıfta bulundu, "Kafa göz yaranlardan, azmettirenlerden hesap soracağız. Memleketin bağımsız mahkemeleri onlara gereken cezayı verir. Biz işimize bakacağız" dedi.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

Sakarya’da memleketimin her insanı vardır. Her güzel insan buradadır. Örfüyle diliyle yaşam biçimi ile bir aradadır. Burası Gaffar Okkan’un memleketedir. Burası Sakarya Meydan muharebesinde Atatürk’ün memleketidir. Sizlerle bir arada olmak çok büyük mutluluk.

Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesinde ne demişti? Hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır. O satı bütün vatandır.. Memleketimiz derin bir yoksulluk yaşıyor. Gerçekten sıkıntı içerisinde. Memur, emekli sıkıntıda. Gençlik hayallerini Sakarya’da kuramıyor. İyi yetişmiş gençlerimiz kendi mesleklerini başka ülkelerde yapmaya göze alıyor. Çocuklar bile mutsuz. İlkokula giden çocuklardan bile ‘adalet istiyoruz’ lafları duyuyoruz. Memleketin acı sorunları çözüm bulacak güçlü bir ekibimiz var.

Ama bu ekip, sadece 6 liderin oluşturduğu bir ekip değil. Gördüğünüz arkasında görmediğiniz devasa ekipler var. Esas gücümüzü sizden alıyoruz. Sevgili gençler duysun. Milletin evlatları ile bu ülkeyi yöneteceğiz. Millet İttifakı’na hayatını hak hukuk adalet mücadelesine adamış, devlet aklını en iyi temsil edecek insan. Erdemiyle hoşgörüsüyle simgeleşmiş, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yönetecek.

Gözümüzün içindeki inancı size göstermekten zorlanırım o kadar inançlıyız. 86 milyon insanın inancı kalbimizde. Bizi taşlamaya çalışanlar olabilir. bu 200 kişiyi azmettirenler vardır. Onlar bir avuç insan, biz onlara taş atmayız biz çiçek atarız. Biz sevgiye boğacağız onlar gibi kafa göz yarmayacağız. Kafa göz yaranlardan hesap soracağız. Pazartesi ülkenin bağımsız mahkemeleri onlara ceza verir. Sakarya’nın ulaşım problemleri, Sapanca’nın korunması. Tarım ile ilgili köklü problemler. Bu şehirdeki 60 bin üzerinde üniversite öğrencelerin problemleri, bütün hepsini biz aşacağız.

Bırakın onların milliyetçilik inanç üzerinden bölmesini. Vız gelir tırız gider. Onlara kalırsa kendilerine oy verenler milli, vermeyenler değil. Bize oy verenler darbeci oluyor. Bu kadar akıl yoksunu, bu kadar ne yazık ki oy için her şeyi yapabilecek insanlar. Çünkü dertleri millet değil, dertleri bu ülkenin sırtından rant elde etmek. Bir avuç insanlar. Her gün pandoranın kutusundan bir şey çıkıyor. Duyduğumuz şeylerden biz utanıyoruz, başımız öne eğiliyor.

Bunların kötü düşünceleri bitmiyor. Yine kendi arkadaşları tek tek açıklıyorlar. Gerçekten utanıyorum. Bu memleketi Atatürk kurdu. Dünyada önderin başka bir benzeri yok. Böyle bir insanın kurduğu ülkenin yöneticilerin karıştığı işleri duyunca utanmıyor musunuz. Ben utanıyorum.

Bu utancı tarihe gömeceğiz. hep beraber. oy için her şeyi yaparlar. Oy için bunlar ahireti bile pazarlamaya başladılar. İnançlarımız üzerinden yorum yaparak bizi bölmeye çalışıyorlar. Neredeyse haşa, birimize cennetlik birimize cehennemlik diyecekler. Bunlara aldanmış insanların kin duygusunu görüyorum. Bunlar milletimizi de zehirlediler. Ama bizim milletim, kalpleri ile o eritecek buz kaplamış kalpleri. Kötülükler gidecek, iyilikler gelecek. Gençler Cumhurbaşkanımıza firesiz oy istiyoruz. Hazır mıyız?