İmamoğlu din istismarını eleştirdi, "ar etmiyorlar" dedi

İmamoğlu din istismarını eleştirdi, "ar etmiyorlar" dedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik Alanya'da düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu, iktidarın din üzerinden ürettiği...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik Alanya'da düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu, iktidarın din üzerinden ürettiği seçim söylemlerini eleştirdi, Adalet Bakanı Bozdağ'ın seccade-şarap karşılaştırması için, "Yüce dinimizi kendi siyasi çıkarlarının aracı yapmaktan ar etmiyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye ne çekiyorsa milletin bağrındaki kardeşlik hissini anlamayan siyasetçilerden çekiyor. Ne yazık ki Adalet Bakanı, milleti ayrıştırarak seçim kazanabileceğini zannediyor, yüce dinimizi kendi siyasi çıkarlarının aracı yapmaktan ar etmiyor. Bakan var, bakan var. Bu neye bakıyor bilmiyorum. Hem de ismi Adalet Bakanı, şaşıyorum izlerken. 

Anadolu’nun çeşitli kentlerinde bizden önce yaptıklarını anlatıyorum, pek hayırlı işler değil. Bazen İstanbul’da yaptıkları Sülün Osman’a rahmet okutur. Başakşehir’de bir arsa var. Askeri alanın tam ortasında. Belediye’nin işine hiç yaramıyor. Burayı gidiyor uyanık birisinden satın alıyor küçük bir paraya. Yakın bir zamanda belediyeye 13 milyon dolara satıyor. Müfettişlere inceletiyoruz, bakıyorlar ki arsa kullanılamaz. Bize rapor yazdılar, büyük bir kamu zararı var, hesap sorun. Bunların ilçe başkanı satmış belediyeye. 270 trilyon lira bir kişinin cebine akıtılmış. İçişleri Bakanı dosyanın üstüne çöktü, buna kimse bakamaz dedi. İki yıldır soruşturmamız engelleniyor, bakanlığın rafında duruyor. Milletin parasını cebine akıtan herkesten çatır çatır hesap soracağız. 

Din istismarında yapmadıklarını bırakmadılar ama milletin tahammülü kalmadı. Bu ülkenin ne anlama geldiğini iyi anlayın. Millet İttifakı iktidarın ayrıştırma siyasetine milletin verdiği cevap olacak. Sakın ayrışmayın gençler. Biri doğru yolda giderken yolunu sağa çevirmiş, sola çevirmiş olabilir. İleride buluşuruz, bilemem. Ama siz doğru yoldan ayrılmayın. Bu seçim parti seçimi değil, rejim seçimi. Tertemiz ahlakı, merhameti, vicdanı ve tevazusuyla Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak. 

Bizim insanımız kazanmak için şerefini kaybedenleri sevmez. Vaatleri bile seçime endeksli. 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, seçime bir ay kala yarısı sizden yarısı bizden diye kentsel dönüşüm kampanyası başlatıyorsunuz. Bu proje insanlar evleri yıkılmadan sağlam konutlara geçsin diye yapılıyorsa şu süreye kadar başvur yoksa hakkını kaybedersin denir mi? İki yüzlülüklerine fırsat vermeyeceğiz. 15 Mayıs’tan sonra bu işin kralını biz yapacağız. 

Paramızı pul olmaktan kurtaracağız. Bu milletin evlatlarına iş bulacağız. Hiçbir gencimizin umudunu yaban ellere yollamayacağız. İşçi memur emekli emeklerinin karşılığını alacak. 15 bin lirayı ikinci bayramda emeklilere vereceğiz.

Antalya-Alanya arası hızlı tren ve otoyol projelerini yapacağız. Alanya’nın kentsel dönüşümünü en hızlı en maliyetsiz yöntemle biz yapacağız. Ormanlarımızı yakan yangınlara karşı Alanya’yı güçlendireceğiz. Alanyalının yanında olacağız.