İmamoğlu duyurdu: Çekmeköy- Sancaktepe Metrosu Mart ayında hizmete açılıyor

İmamoğlu duyurdu: Çekmeköy- Sancaktepe Metrosu Mart ayında hizmete açılıyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 istasyonlu, 10.9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının Mart ayında hizmete açılacağını duyurdu.Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimi, Ekim 2019’da yapılan...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 istasyonlu, 10.9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının Mart ayında hizmete açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimi, Ekim 2019’da yapılan anlaşma ile Deutsche Bank’tan kredi sağlayarak, AKP döneminde durdurulan metro hattı projesinin yeniden imalatına başladı.

Hattın, Sancaktepe-Çekmeköy arasındaki ilk etabında sona yaklaşıldı.

Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çekmeköy- Sancaktepe Metrosu’nun Mart ayında hizmete açılacağını duyurdu.

İmamoğlu, hattın ilk etabı için gerçekleştirilen test sürüşünde şu açıklamaları yapmıştı:

"Mart ayında, bu hattımız ile birlikte iki metro hattı açılışımız olacak. Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy olmak üzere, üç ilçemizin de kıymetli insanları için burada insanlarımızı metro yolculuğuyla buluşturacağız. Hep diyorlar ya ‘Metroyu biz başlattık…’ Ortada bir ihale ve yüzde 3-4 seviyesinde bir ilerleme… Bunun anlaması da ihaleyi almış bir firma ve ihaleyi alan firmanın şantiyeye yerleşmesi anlamına geliyor.

* Biz devraldığımızda, mevcut durum bu. Yani sıfırdan başlamış olduk ve bugün şükürler olsun, 4. yılına geldiğimizde büyük bir bölümünü de vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. 5’nci yılda da tamamını açmış olacağız. Sultanbeyli dahil, sadece bir yıl içerisinde ki, ciddi bir yolculuk kapasitesine sahip bu hattımızı vatandaşlarımızla buluşturacağız."