İmamoğlu: Eğitimde öyle bir eşitsizlik var ki gençlerin umudu kalmadı, bu sistemi defedeceğiz

İmamoğlu: Eğitimde öyle bir eşitsizlik var ki gençlerin umudu kalmadı, bu sistemi defedeceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde miting düzenledi. Hükümetin liyakatsiz atamalarına...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde miting düzenledi. Hükümetin liyakatsiz atamalarına ve eğitimde eşitsizliğe değinen İmamoğlu, "Gençler, 'dayımız varsa işe girebiliriz' diyorlar. Bu süreci ve bu rejimi evimizin dışına atıp defedip yollamalıyız" şeklinde konuştu. 14 Mayıs'a dair "kazanacağız" mesajı verdi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK

Gençlere soruyoruz, liyakatınız varsa işe girebilir misiniz? Hayır diyorlar. Dayımız varsa girebiliriz diyorlar. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ciddi sorunları var. Öyle bir eşitsizlik var ki umut kalmadı. Mutfakta yangın var ve bu ülkeyi neredeyse 2 yıldır büyük bir enflasyon girdabı içine soktular. Dövizle ülkeyi yöneten bir ekonomi anlayışı. Gelir adaletsizliği belki de dünyanın en ön sıralarına ulaşmış durumda. Bunun tek sebebi, şu an memleketin başı şunu söylüyor: Ben bilirim, başkası bilmez, doğrusu budur. Bu akıl değişmediği sürece, milleti millete emanet etmediğimiz sürece Allah muhafaza bizi uçurumdan aşağı yuvarlarlar. Bu süreci ve bu rejimi evimizin dışına atıp defedip yollamalıyız. 

"MEMLEKETİ KENDİ MALI ZANNEDİYORLAR"

Bunlar İstanbul’u kendi malları sandıkları gibi bu memleketi de kendi malları zanneder oldular. Bu sistemi başımıza getiren kişi ve kişileri de tıpış tıpış evlerine yollayacağız. 

Sonuca yaklaştık. 14 Mayıs’ta tarihi bir seçim var. Bu seçim milletin seçimi. Bu seçim parti seçimi değil. Bu seçim patatesle soğanın seçimi haklısın. Milletin karnı aç. Çocuklar okula beslenme çantaları boş gidiyor. 14 Mayıs’a kadar bütün hemşehrilerimden, özellikle hanımefendilerden istirhamım şu. Komşularınızı ziyaret edin.

"SEN KİMSİN DE ALLAH'LA KUL ARASINA GİRİYORSUN?"

Ya Allah aşkına, kalkıyorlar milletin milliyetçiliğini ölçmeye kalkıyorlar. Bunlardan zehirlenen birkaç insan sağda solda kırıcı laflar ediyorlar. Daha da ileri gidiyorlar, cennete cehenneme bile karar vermeye çalışıyorlar. Sen kimsin de Allah’la kul arasına giriyorsun, sen kendini ne zannediyorsun? Bu milletin inancını, milli duygularını ölçecek adam anasının karnından doğmadı. Bu milleti bir evlat gibi, 86 milyon insanını kendi milleti kendi özü gibi görmeyen akıl bu millete fayda veremez. 

"DEVLET ŞEFKATLİ OLMALI"

Devlet güçlü olacak. Devlet savunma sanayinde de güçlü olacak ama ekonomide de güçlü olacak. Eğitimde de, demokraside de, özgürlükte de, tarımda da güçlü olacak. Devlet vatandaşına karşı gücünü değil şefkatini merhametini adaletini, erdemini, ahlakını gösterir. Devlet güler yüzünü gösterir. Artık yeter deyin. Biz suratı asık adam istemiyoruz. Git evinde çoluğuna çocuğuna, eşine hizmet et. Bu millet, gözünün içine bakarak konuşan insan istiyor. Kimin hattına fırça atmak. Çocuklar bunu unutmasın, memleketin her karış toprağında sen ve ben eşitim. Kimsenin birinden bir gram farkı yok. Bu milletin eşit hissedarlarıyız. Herkes haddini bilecek. 

"SOKAKLARI ŞÖLENE ÇEVİRECEĞİZ"

Ben oyumu kullandım evime gideyim yok. Her annenin anneler gününü kutlayacağız. Sokakları, caddeleri, okul önlerini vatan için, millet için, canım bayrağımız için demokrasi şölenine çevireceğiz. 

6 MAYIS İSTANBUL MİTİNGİ

Gördüklerinize söyleyin, Ekrem Başkan bizi Zeytinburnu’n çağırdı. Dedi ki, "aramızda kalsın, kimseye söylemeyin, ey millet kazanıyoruz." Millet kazanıyor. Yarın Maltepe’de buluşmak üzere.