İmamoğlu iktidara 2019'u hatırlatıp sordu: Milletten özür dilediniz mi?

İmamoğlu iktidara 2019'u hatırlatıp sordu: Milletten özür dilediniz mi?
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan İstanbul seçimlerinde iktidarın kullandığı "Çaldılar" söylemini hatırlatarak "Bir caminin çıkışında...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan İstanbul seçimlerinde iktidarın kullandığı "Çaldılar" söylemini hatırlatarak "Bir caminin çıkışında çaldılar, hırsızlar dedi. Bir tane bile hırsız bulamadınız. Yargıladınız, bir tane bile mahkum etmediniz. Çıkıp milletten özür dilediniz mi?" diye sordu.

Kars’ta Millet Buluşması’nda konuşan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Tam da bugün konuşulması gereken bir husus var, bugünün aklı, siyaset aklı, yönetici aklı memleketin her yerinde konuşarak insanlardan oy isteyen hükümet aklı milleti bölmekle meşgul. Milleti ayrıştırmakla meşgul. Milleti ayrıştırma konusunda en ufak bir duraksaması yok, ben şaşıyorum o akla. Niye şaşıyorum biliyor musunuz? Allah şahit, 16 milyonluk bir şehrin belediye başkanıyım, şehrimizde diğer yaşayan mültecilerle beraber 20 milyon insan kentimizde yaşıyor. Şimdi 20 milyon insana, Allah şahit gönlümü biliyor, bir gün, bir an bile farklı bakmadım, bakamam, bakmam! Bu bir yönetici terbiyesidir, ahlaktır, bundan vazgeçen ülkesine yönetici olamaz, olmamalı. Onun için bize huzur lazım. 86 milyon insanına eşit bakan bir anlayış lazım. Bakın bugünkü anlayış diyor ki ‘Bana oy verenler, oy vermeyenler’… ‘Bana oy verenler yerli ve milli, oy vermeyenler hain, terörist’; ya Allah aşkına benim 86 milyon insanım yerli ve milli! Biz milletçe bu ülkenin bölünmez parçalarıyız. Vatanın her karış toprağı bizim. Allah birliğimizi bozmasın. Varlığımıza, birliğimize, dirliğimize laf edenlere akıl versin...

"BİR TANE BİLE HIRSIZ BULAMADINIZ"

İstanbul biraz meşakkatli oldu, zor bir seçim yaşattılar bize. Demokrasi nedir? Bir oy ile kazansan bile saygı duyacaksın... 13 bin oyu bunlar yeterli görmediler, bir şeyler oldu dediler. Bir cuma namazında, bir caminin çıkışında, 'çaldılar' dedi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı... Hırsızlar dedi... Bir tane bile hırsız bulamadınız! Yargıladınız, bir tane bile mahkum etmediniz, çıkıp milletten özür dilemediniz! Aynı akıl hala cami avlularında miting yapıyor, insanları bölecek cümleler kuruyor. Varlığımız için, birliğimiz için, kucaklaşmamız için memleketini, milletini seven, ayrımcılık yapmayan, herkese eşit gözle bakan, erdemli, ahlaklı, hayatı boyunca hak, hukuk, adalet diyen 13. cumhurbaşkanımız geliyor.

"KAYYUMA KARŞIYIZ"

İstanbul seçiminden bahsettim, Kars'a geldim... 13 bin oyla bizi yeterli görmediler, seçimi milletimizin elinden almaya kalktılar. 806 bin oyluk okkalı bir demokrasi tokadı attı milletimiz. Biz, milletin iradesine baskı kurulan hiçbir girişimi kabul etmeyiz. Nasıl ki İstanbul'da seçimi elimizden aldılar, Kars'ta da seçilen birinin seçimi elinden alınmasına, kayyum atanmasına karşıyız. "