İmamoğlu, 10 maddelik deprem projesini tanıtı

İmamoğlu, 10 maddelik deprem projesini tanıtı
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 maddelik deprem projesini tanıttı. İmamoğlu, Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Mart ayına kadar bu rakam 2 bin 375 konut...
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 maddelik deprem projesini tanıttı. İmamoğlu, Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Mart ayına kadar bu rakam 2 bin 375 konut olacak. Bu ay içerisinde bin 250 konutun temelini atacağımızı İstanbullulara duyurmak isteriz" dedi. İmamoğlu ayrıca, "Proje deyince beton ve rant anlıyorsunuz, biz insan odaklı ve yerinde hizmet anlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Gazete Pencere Haber Merkezi 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtım Toplantısına katıldı.

Bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planını hazırladıklarını bildiren İmamoğlu, projelerini tanıttı.

2019 yılında göreve geldiklerinde kentsel dönüşümden çekilmiş bir İBB’yle karş karşıya kaldıklarını dile getiren İmamoğlu, "İBB kentsel dönüşümden resmen çekilmiş, sorumluluk bakanlık ve ilçe belediyelerine bırakılmıştı. Hiçbir şey yapmamışlar" dedi.

Acil durum kurtarma gemisi inşa edeceklerini kaydeden İmamoğlu ayrıca 8 yüzer iskele üreteceklerini bildirdi. Depreme dayanıklı raylı sistem hatları inşa edildiğini söyleyen İmamoğlu, 250 riskli sanat ve 32 deniz yapısının da güçlendirileceğini bildirdi. Hedeflerinin 50 bin konutu güçlendirmek olduğunu belirten İmamoğlu, "2024-2029 arasında ilk etapta 22 bin konutu dönüştürmek için açıkçası gaza basacağız

"Çok rahatlıkla ifade ediyorum her projemizi hiç çekinmeden kopyalayabilirsiniz"

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Depremle mücadele bizim en önemli konumuz. Her zaman afetlere dayanıklı bir İstanbul sürecini özenli bir biçimde takip edeceğiz, zorlayacağız. Bütün paydaşlarını meselenin içinde tutmaya devam edeceğiz. Gelmek istemese de çağrımızı yapmaya devam edeceğiz. Ama aynı zamanda yapılan her çağrıya koşa koşa gideceğiz. Çünkü bu mesele çok önemli bir mesele. Dün 6 Şubat depreminin yıldönümü dolaysıyla bölgeye gittiğimizde, yaşamı ne denli alt üst ettiğini görebiliriz.

2019 seçim kampanyasında vaat edip bir bölümünü hayata geçirdiğimiz projelerimizi açıkçası kopyala yapıştır yaparak kendi projeleri gibi sunmak isteyecek rakiplerimize de bir şeyi hatırlatmak isterim. Çok rahatlıkla ifade ediyorum her projemizi hiç çekinmeden kopyalayabilirsiniz. Kendi projelerinizmiş gibi ballandıra ballandıra anlatabilirsiniz

"Proje deyince beton ve rant anlıyorsunuz"

Proje deyince beton ve rant anlıyorsunuz, biz insan odaklı ve yerinde hizmet anlıyoruz.

Göreve geldiğimizde kentsel dönüşümden çekilmiş bir İBB’yle karş karşıya kaldık. Göreve gelince gördük ki İstanbul'da afete karşı bir proje yapılmamış. İBB kentsel dönüşümden resmen çekilmiş, sorumluluk bakanlık ve ilçe belediyelerine bırakılmıştı. Hiçbir şey yapmamışlar demek elbette haksızlık ama özellikle İBB'yi sürecin dışına itmeleri çok kötü bir sonuca neden oldu.

Deprem toplanma alanlarını imara açtılar. Belediyenin elinde rezerv alan olarak kullanılabilecek alanları özelleştirdiler, KİPTAŞ eliyle rezidans ve lüks konutlar ürettiler. Bugün yaşadığımız yüksek kira sorununun kaynağı da budur.

İstanbul Deprem Konseyi Kurulması için güçlü çağrılarda bulunduk. Maalesef çağrılarımız karşılıksız kaldı. İBB’nin davetli olmadığı Afet Koordinasyon toplantıları organize edildi. Bütün bu ötekileştirici tabloya rağmen heyecanımızı kaybetmeden konuyu tüm boylular ele almak üzere toplantılar düzenledik.

Dayanıklı İstanbul için vizyon 2050 planı hazırladık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 69 alandan sadece 2'si gerçek riskli alan.

Dayanıklı İstanbul için vizyon 2050 planı hazırladık

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında toplam 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Mart ayına kadar bu rakam 2 bin 375 konut olacak. Dönüşüm projesini bizimle yapmak isteyen vatandaşımıza kamu bankalarından bir lira kredi verilmemesine rağmen imar artışına sebebiyet vermeden biz süreçleri tamamladık ve ta hızla bu İstanbul Yenileniyor markasını güçlendirerek yolumuza devam ettik.

Bu ay içerisinde bin 250 konutun temelini atacağımızı İstanbullulara duyurmak isteriz

"Asla doğru olmayan bir vaat setinin hesabını soruyorlar"

Hakikat ötesi kampanya yapan bazı kişiler bize hesap soruyor. Asla doğru olmayan bir vaat setinin hesabını soruyorlar.

TOKİ 2002’den bu yana İstanbul’da toplam konut projesi 98 bin 246 adet. Bunun da sadece yüzde 60’ı tamamlandı. 21 yılda Emlak Konut ise son 21 yılda resmi rakamlara göre 80 bin civarında konut üretmiş. Ama bu 80 bin konutun, 69 bini lüks konut İstanbul’dan bu tarz anlayışınızla elinizi İstanbul’dan çekin. İstanbul’un, plansız, programsız adeta yağmacı zihniyetle İstanbul diye bir şehir kalmaz.

Melen Barajı konusunda da sesleri çıkmıyor. Buradan bir çağrıda bulunayım. Elinizde bu barajı tamamlayacak ortamı veya bilirkişileri bir araya getiremiyorsanız, kaynak vermiyorsanız bize verin biz bunun alt yapısını tamamlayalım. Biz yapmaya talibiz.