İmamoğlu: Hesap sormak için liste tutuyorum

İmamoğlu: Hesap sormak için liste tutuyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İbrahim Selim'le Bu Gece programının canlı yayın konuğu oldu. Genellikle sanatçıların ve ünlü isimlerin katıldığı programda ilk kez bir siyasi isim ağırlandı....

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İbrahim Selim'le Bu Gece programının canlı yayın konuğu oldu.

Genellikle sanatçıların ve ünlü isimlerin katıldığı programda ilk kez bir siyasi isim ağırlandı.

"Sola bakmak iyidir"

İmamoğlu, programın başında yaşanan ses sorunundan dolayı seyirciye dönerek konuşulması istendiğinde, "Sola bakmak iyidir. Biz her tarafı da düzeltiriz, sağı da solu da" diyerek espri yaptı.

İmamoğlu, "Belediye başkanlığımda en çok tat aldığım şey, bir parkı hayata geçirmek" dedi.

"Yılmadım, yıldırdım"

"Gözlerimin içine bak" isimli soru cevap bölümünde İmamoğlu'nun bazı cevapları şöyle oldu:

"Siyasette yılmadım, genellikle yıldırdım ve yıldırmaya devam edeceğim."

"Eşimin günlüğünü aradım ama bulamadım. Hatta kendi günlüğümü ortaya koydum belki okur diye."

"2,5 yıl önce Beylikdüzü metrosu temeli atılabilirdi ama bir imzayı esirgiyorlar. Ama açacağız inşallah"

"Belediye Başkanı olunca hiç tanımadığım akrabalarım çıktı. Sokakta görüp biz akrabayız diyen de çıktı. Bir de soyadımın yaygın olduğu bir Türkiye var. Biz rivayetlere göre birbirimizi akraba biliriz. Oldukça yüksek sayıda insanla tanıştım buluştum."

Bir gün içinde tahmini kaç insan tarafından öpülüyorsunuz?

"Farklı görüşler var. Toplumla sevgi bağınız kopmuş ise o gün siyasetteki görevinizi bırakmalısınız. Bu mesele önemli. Çocuklarla müthiş bir bağım oldu. Bu Allah'ın bir lütfu. Kendimi sorumlu hissediyorum. Görevim boyunca da sürsün istiyorum. İstanbul'da başkan seçilirsem çocuklarla olan bağımı kaybetmekten endişe ettim. Kalbim cız etti."

"Hesap sormak için liste tutuyorum"

İntikam almayı düşündüğünüz kişilerden oluşan bir kara listeniz var mı?

"Kindar değilim, biriyle bir hesabım varsa yüzüne söylemekten çekinmedim. Ama hukukun ve adaletin gerçekten tesis edildiği güne kadar hukukla hesap sormak için liste tutuyorum."

"Çatır çatır burs veriyoruz"

"75 bin gence burs veriyoruz. Yıllarca 'CHP belediyelerin bur verme imkanını ortadan kaldırmış' dendi. Biz çatır çatır burs veriyoruz. Kız çocuklarına da ilave imkanlar sağlanıyor. Seçilmiş bir öğrenciye 100 bin dolar burs vermek yerine 75 bin öğrenciye burs vermeyi tercih ediyoruz."

"Mutlaka değişim zamanı"

"Bir bakış açısına boyun eğmek, bir yanlışa evet demek değil tam aksine doğruların savunucusu olduğum konusunda kararlı bir kişilik olduğumu düşünüyorum siyasette. Yarın bırakacakmış gibi yapıyorum siyaseti. Böyle olunca yetkinizin vatandaşta olduğunu anlıyorsunuz. Yeni neslin buna tahammülü olmayacak. Hâlâ bu devam ediyorsa artık sona erme vakti gelmiştir. Mutlaka değişim zamanı."

Siyasetin nabzı birden çok yükseklere çıkıyor, sonra her şey çok normale dönüyor. Siyasetin doğası mı bu?

"Ben de onu kavrayamıyorum. Kolay kolay normalleşemiyorum. Tabii ki normalleşme olması lazım ama hiçbir şey olmamış gibi de davranmamak lazım."

"Ahmak" davası

"Çok kötü hissetmedim. Komik bir durum. Siyasetin yargıya müdahalesinin bu kadar somut bir örneğini başka bulamazsınız. Ülkede siyaset yapacak insan kalmaz, bir. İkincisi, bana söyleneni iade ediyorum. Varsa mertliğiniz yargıya müdahale etmeyin, mertçe yarışalım. Meydan burada. Ne zaman bir şey olsa 'Onun davası var.' Sonuna kadar mücadele edeceğiz, asla bırakmak yok."