İmamoğlu’ndan 'Ekrem Edit' hesabının sahibi Mahir Gün isyanı: "Bu artık acımasızlığa girer"

İBB Davası'nın 13. gününde Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. 250 gündür tutuklu olan "Ekrem Edit" sayfasının sahibi Mahir Gün'ün serbest bırakılmasını isteyen İmamoğlu, "Bu artık gerçekten acımasızlığa girer" dedi.

İmamoğlu’ndan 'Ekrem Edit' hesabının sahibi Mahir Gün isyanı: "Bu artık acımasızlığa girer"

GAZETE PENCERE - İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısındaki 1 No'lu salonda görülen, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu 107’si tutuklu, 5’i müşteki sanık olmak üzere toplam 407 sanıklı İBB Davası'nın duruşmasının 13. günü tamamlandı. Duruşmaya yarın devam edilecek, perşeme gününe kadar savunması alınmayan tutuklu sanıkların avukatlarının tahliye talepleri dinlenecek.

250 gündür tutuklu bulunan “Ekrem Edit” hesabının sahibi Mahir Gün'ün avukatı Gamze Keleş, müvekkilinin, hesabı hiçbir çıkar gözetmeden oluşturduğunu belirtti.

Savcılığın fotoşoplu bir görseli alıp araştırmadan iddianameye koyduğunu söyleyen Keleş, "Müvekkilim Alevi. Alevilere karşı olumsuz duygu besleyebilir mi?" dedi. Gün'ün hapis cezası alsa dahi en fazla 4 ay hapiste kalması gerekirken, 8 aydır tutuklu olduğuna da değinen avukat Keleş, "Eşinin mali sıkıntıları var. Geçen gün görüşe gitmekte zorlandı. Ben borç vererek gönderdim" dedi.

"BU ARTIK GERÇEKTEN ACIMASIZLIĞA GİRER"

Ardından söz alan Ekrem İmamoğlu ise "Ben bu genç arkadaşımızı casusluk davasındaki Hüseyin Gün sanıyordum. O yüzden de üç gündür kendisine soru sormak için hazırlık yapıyordum. Şimdi anladım o olmadığını. Kendisini ilk kez burada görüyorum. Bu artık gerçekten acımasızlığa girer. Sürdürmeyin bunu" diye konuştu.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar