İmamoğlu'ndan Mehmet Şimşek göndermesi: "Ben seninle çalışmam" diyor, daha ötesi var mı?

İmamoğlu'ndan Mehmet Şimşek göndermesi: "Ben seninle çalışmam" diyor, daha ötesi var mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidara eski bakanlardan Mehmet Şimşek'le ilgili bir gönderme yaptı.Adıyaman Kahta'da düzenlenen mitingde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, iktidara eski bakanlardan Mehmet Şimşek'le ilgili bir gönderme yaptı.

Adıyaman Kahta'da düzenlenen mitingde konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

"ALLAH AŞKINA EKONOMİ BAKANI’NA BAKIN, ADALET BAKANI'NA BAKIN"

"Hatırlayın; bu iktidar her dönemine bir isim koydu. İlk dönemine ‘Çıraklık’ dedi. Sonra ‘Kalfalık’ ve ‘Ustalık dönemi’ de dedi. 2018’de başkanlık sistemine geçerken de bu döneme ‘Şahlanış dönemi’ dediler. Çıraklık, kalfalık, ustalık, şahlanış dönemi. Allah var; en iyi, en bereketli, en müreffeh dönemi, çıraklık dönemi. Çıraklık dönemi bir kişiye mahsus, devletin çıraklığı olmaz. O kişi. Ve bir avuç insan, çıraklık döneminden bugüne geldi. İlk dönemlerinde, bundan 15-20 yıl önce doğruları yaptılar. Eksikleri de var. Eksiklerini saymayacağım. Ama o zaman var olan neydi biliyor musunuz? Ortak akıl vardı. ‘Ben bilirim’ demiyordu. Bir karar alırken, bir adım atarken insanlar vardı etrafında. O zaman demokratik değerler gözetiliyordu. İşi ehillerine verme çabası vardı. Bugünün kadrolarına bir bakın. Bugünün, Allah aşkına Ekonomi Bakanı’na bakın, Adalet Bakanı'na bakın. Kalkıyor Adalet Bakanı, ‘Bir seçimi onlar kazanırsa darbeci ya da ‘Şöyle kutlayacaklar’; öbür taraf, kendileri kazanırlarsa ‘Milli irade vesaire…’ Olmaz, olmaz. O yüzden diyoruz ki; ‘Bu iktidarın, bu ülke için yapıp yapabilecekleri bitti, bitti. Zarar veriyorlar artık. Memlekete zarar veriyorlar.

"BU İKTİDARLA YOL YÜRÜMÜŞ ESKİ BAKANLARI BİLE, ‘BEN SENİNLE ÇALIŞMAM’ DİYOR"

Daha iyisini yapma şansı bitti. Her şey daha kötüye gider. Çünkü bu iktidarın yarar kadrosu yok. Milletine yüzünü dönmüyor. Milletin evlatları umurunda değil. Bu iktidarla yol yürümüş eski bakanları bile, aklı başında eski bakanları bile ‘Ben seninle çalışmam’ diyor. Daha ötesi var mı? Diyor ki, ‘Ben oraya gitsem, aklım işime yaramayacak ki bana sormayacak ki. Kendi bildiğini okuyacak.’ Niye gitsin ki? Üç çocuk babasıyım. Hepimizin Allah bağışlasın evlatlarını. İki oğlum, bir kızım var. En küçüğü, kızım, 12 yaşında. En çok hakkını o savunuyor evde. Hangimiz evlatlarımızı evde susturabiliriz. Susturamayız. Evlatlarımız konuşacak, fikirlerini söyleyecek. Sevgi, saygı içerisinde herkes birbirine fikrini söyleyecek. Bu hükümet de diyor ki, ‘Ben bir kişiyim, kararı ben vereceğim.’ Bunları, bir avuç insanı, o bir kişilik aklı tıpış tıpış evine yollayacağız. Bitti zamanları, bitti. O makama, belirledikleri makama, iş üreten kişiler değil, bir kişiden gelen her şeyi gözü kapalı imza atan insanları seçiyor. Başkası işine gelmiyor mu? Böyle olunca da işte bugünkü bu büyük sorunları hep birlikte yaşıyoruz.

Anacığımın ak sütü kadar bana helaldir o seçim. O seçimi iptal etti diye, hep birlikte, milletçe tam 806 bin oy farkla kocaman bir demokrasi tokadı attılar bunlara. Hala akıllanmıyorlar. Efendim neymiş? Onlar giderse kaos olurmuş. Sen gidersen huzur gelir, huzur. Bu millete huzur gelir. Gülmeyi unutturdun bize. Sen gideceksin, inanın milletin evine huzur girecek. 25 yıldır yönettiğiniz Ankara'yı, İstanbul'u biz devraldık. Kaos mu çıktı? Yok. Vallahi de billahi de millet huzurlu."

NE OLMUŞTU?

Şimşek geçen günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret etmişti. Görüşmeden sonra gazetecilere görünmeden çıkan Şimşek’in yerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuşmuştu. Çelik, Şimşek’in "aktif siyaseti düşünmediğini" ifade ettiğini ama "kendilerine katkı vermeye hazır olduğunu aktardığını" söylemişti.

Mehmet Şimşek de benzer ifadeler kullanmıştı:

"Sayın cumhurbaşkanımızla akşam saatlerinde Ak Parti genel merkezinde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.

Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."