İmamoğlu'ndan "winner" pankartını anlamayan Erdoğan'a gönderme: Ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum

İmamoğlu'ndan "winner" pankartını anlamayan Erdoğan'a gönderme: Ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'te düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'te düzenlenen mitingde konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için açılan pankartta yazan "winner ceket" tabirini anlamamasına gönderme yaparak "Ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum. Bazıları anlamıyor ama ben biliyorum" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Burada olağanüstü güzel mesajlar var. Ben her yazdığınız kelimenin anlamını biliyorum. Bazıları anlamıyor ama ben biliyorum.

Size söz, Millet İttifakı iktidarında valiler hükümetin değil devletin ve milletin valisi olacak. Memleketin her bürokratı vatandaşına eşit, siyasete eşit olacak. Kimseye boyun eğmeyecek. Devletin bürokratı, devletin valisi devleti temsil eder, Atatürk'ü temsil eder.

Torpil ve akraba ayrımcılığı ne yazık ki bu iktidarın her döneminde sıradanlaştı. 21. yüzyıl boyunca ülkenin başarılı çocuklarına ne yazık ki sırtını döndü.

100 bin öğretmen ataması yapacağız, Kemal Kılıçdaroğlu sözü veriyorum size. Bu ülkenin başarılı çocuklarını mülakatlarda elediler. Bu ülkenin evlatlarını değil bir avuç insanın eş dost akrabalarını kayırdılar. Alın teriyle başarı zincirini kırdılar. Anneler babalar der ki benim evladım çalışırsa benim devletim onu korur, benim devletim ona hak ettiği görevi verir, benim devletim onu en üst makama kadar taşır. Çünkü biz cumhuriyetin evlatlarıyız. Biz cumhuriyeti onun için kurduk.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile, diğer liderlerle, İstanbul ve Ankara belediye başkanları ile sınırlı olmayacak bu kadro. Sizler varsınız. Hep birlikte çalışacağız. Ekonomiyi hızla istikrara kazandıracağız. Herkes önünü görecek, hesabını yapabilecek. Türkiye hızla sağlıklı büyüme sosyal kalkınma yoluna girecek. Örneğin Gaziantep’in göç dalgası sorununu çözeceğiz. Mülteci sorununu da biz çözeceğiz. Bu ülkeye elini kolunu sallayarak gelme biçimini ortadan kaldıracağız, öyle bir şey yok. Barış içinde bir Türkiye, barış dolu bir Orta Doğu varlığı sağlayacak.

Buraya ilk gelişim 1997’dir. Organize Sanayi bölgelerinin burada ne kadar geliştiğini, tekstil ve sanayi olmak üzere ne kadar önemli kurumlar olduğunu biliyorum. Sorunları ciddi şekilde ele alacağız ve çözüme kavuşturacağız.

Elbette Gaziantep’i de etkileyen bir deprem sorunumuz oldu. Milletçe ayağa kalkacağız. Depremi insanları öldüren değil sadece bir doğa olayı olarak yaşayacağımız günlere kavuşacağızz. Deprem gerçeğini asla hafife almayacağız. 1 dakika içinde evimizi şehrimizi sevdiklerimizi yitirmenin kader olmasını ortadan kaldıracağız. 

4 yıldır İstanbul’da yaptığımız hangi hazırlık var ise tüm Türkiye’ye yayacağız. Sosyal dayanışmayı, İnsanlara yardım etmeyi devletin lütfu değil sorumluluk haline getireceğiz. Milletine gücünü değil şefkatini ve vicdanını gösteren devlet olacak. Gaziantep’i Kilis’i ve bütün Türkiye'yi bu seferberliğin içine katacağız. Bu ülkede herkes hak ettiği yaşama kavuşacak.

Ayrıntılar gelecek