İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Buna bir dur demenin vakti geldi de geçiyor"
CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X'teki Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Türkiye’nin Avrupa’da yoksulluk birincisi olduğunu vurgulayan İmamoğlu “Bana, çalışma arkadaşlarıma ve özünde millet iradesine yönelik hukuksuz darbe girişiminiz yüzünden derinleşen yoksulluğu milletimiz, her gün sofrasında iliklerine kadar hissediyor” dedi.
İmamoğlu, şu paylaşımı yaptı:
Görevinizi yapıp milletimizi içine soktuğunuz ekonomik krizden çıkaracağınıza; ülkemizi kaos, kriz ve istikrarsızlığa sürüklüyorsunuz.
Bana, çalışma arkadaşlarıma ve özünde millet iradesine yönelik hukuksuz darbe girişiminiz yüzünden derinleşen yoksulluğu milletimiz, her gün sofrasında iliklerine kadar hissediyor.
Avrupa Birliği’nde toplam nüfusun %21’i yoksulluk riski altındayken Türkiye’de bu oran %30,4. Slovenya’da bu oran neredeyse yarısı kadar; %14,4; Hollanda’da %15,4; Polonya %16.
Avrupa’da yoksullukta birinci olduğumuzun farkında mısınız? Yoksa görmezden mi geliyorsunuz? Haberiniz olsun milletimiz görmezden gelemiyor, çünkü her gün yoksulluğun içinde yaşıyor.
Hükümetin ve belediyelerin o kadar sosyal yardımına rağmen, Avrupa Birliği’nin verisine göre toplumun %22,6’sı açlıkla ve yoksullukla sınanıyor. Sosyal yardım almayanların halini siz düşünün.
Artık gitmiyor, milletimiz nefes alamıyor. Türkiye’yi devamlı kaos ve krize sürükleyen, ekonomiyi batıran bu anlayış, milletimize büyük bir ihaneti gerçekleştiriyor.
Çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin geleceği için, buna bir dur demenin vakti geldi de geçiyor.
Kaynak:Haber Merkezi