“CHP’den ittifak teklifi gelmedi” diyen İnce’den yeni açıklama: Amaçları uzlaşmak değil, imha etmek

“CHP’den ittifak teklifi gelmedi” diyen İnce’den yeni açıklama: Amaçları uzlaşmak değil, imha etmek
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Mart’ta kendisine yaptığı ziyarette kendisine herhangi bir teklifte bulunulmamasına...

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Mart’ta kendisine yaptığı ziyarette kendisine herhangi bir teklifte bulunulmamasına ilişkin “Amaçları uzlaşmak değil amaçları imha etmek. Ama ben imha olmayacağım. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

TV100’de Ece Üner’e konuşan İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu Gültekin Uysal’ı cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor, Ali Babacan’ı geçmişte Yüce Divan’a gönderecekti şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. En çapsız dışişleri bakanı dediği Davutoğlu’nu cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. Orada nezaketen de olsa partide bir şey konuşması gerekirdi. Ama dışarıda konuşulmuş, teklif yapılmış gibi konuşmalar yapıldı. Amaçları uzlaşmak değil amaçları imha etmek” ifadelerini kullandı.

Dün Habertürk’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İnce’ye daha önce teklifte bulunduklarını ama kabul etmediğini söylemişti.

TIKLAYIN - CHP: Muharrem İnce ile iki kez görüşüldü, önerilerimize uygun yanıt alınamadı