INFO Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp gözaltına alındı
Sermaya Piyasalarında yıllardır faaliyette bulunan İnfo Yatırım ile Hedef Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp gözaltına alındı.
GAZETE PENCERE - Yönetim Kurulu Başkanlığını Namık Kemal Gökalp'ın yaptığı İnfo Yatırım ve Hedef Holding'e mali ekiplerce bir operasyon düzenlendi.
Operasyon kapsamında İnfo Yatırım merkezinde mali şube ekipleri incelemelerde bulundu.
Sözcü'nün haberine göre İnfo Yatırım ile Hedef Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp gözaltına alındı. Gökalp'in İstanbul’da gözaltına alındığı belirtildi.

EŞİNİN HİSSELERİNİ ALMIŞTI
Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp, geçtiğimiz günlerde eşi Sibel Gökalp'e ait şirketin yüzde 60'ını oluşturan hisseleri 1,9 milyar TL karşılığında devraldı. Devir anlaşması için KAP'a yapılan bildirimin ardından holdingin Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri tavan yaptı.
Pay devir açıklamasının öncesinde dün, Hedef Holding hisseleri günü tavan yaparak kapattı. Gelen KAP açıklamalarının ardından bugün ise Hedef Holding hisseleri borsada sert yükselişini sürdürdü ve tavan fiyata ulaştı.
BORSADA NE OLUYOR?
Borsada bugün yaşanan sert satış dalgasında çok sayıda hissenin taban fiyat seviyesine gerilemesi ve bazı fonlarda ortaya çıkan temerrüt haberleri yatırımcıların gündemine oturmuştu.
Yaşanan gelişmelerin ardından soruşturmanın seyri ve İnfo Yatırım'daki incelemenin sonuçları piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.
Gözaltının gerekçesi, yöneltilen suçlamalar ve soruşturmanın diğer şüphelileri konusunda resmi makamlarca yapılacak açıklamalar bekleniyor.
NAMIK KEMAL GÖKALP KİMDİR?
52 yaşındaki Namık Kemal Gökalp, Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'yi kuran ve 8 ayrı şirketin başkanlığını yapmış bir işadamı. Halen Info Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, İdealist Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu ve Genel Müdür, Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Seyitler Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Hedef Finansal Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Gökalp, daha önce Genpower Holding A.Ş.'de Başkan-Denetim Kurulu, Arti Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür pozisyonlarında görev aldı. Marmara Üniversitesi'nden yüksek lisans, Kadir Has Üniversitesi'nden doktora ve Anadolu Üniversitesi'nden lisans derecesi aldı.
Kaynak:sözcü