İptal için “Hükümet istifa” mı denilmesi gerekiyor

İptal için “Hükümet istifa” mı denilmesi gerekiyor
Amedspor futbolcularının, Bursaspor maçın öncesi ve maç sırasında karşılaştıkları saldırıya rağmen maçın devam etmesi tepki topladı. Maçın iptal edilmesi gerektiğini savunanlar, “İptal için ‘Hükümet istifa’ mı...

Amedspor futbolcularının, Bursaspor maçın öncesi ve maç sırasında karşılaştıkları saldırıya rağmen maçın devam etmesi tepki topladı. Maçın iptal edilmesi gerektiğini savunanlar, “İptal için ‘Hükümet istifa’ mı denilmesi gerekiyor” tepkisi de gösterildi. Siyasiler de tepkilerini özetle şöyle dile getirdiler:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Sen başını her zamanki gibi dik tut @amedskofficial ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r) babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz!

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: “Şiddet ve şiddeti öven mesajlar, şu anda ülkemizin ihtiyaç duyduğu dayanışma ruhuna zarar vermektedir. Yaşananların tekrar etmemesi için herkesi sağduyuya, yetkilileri ise göreve davet ediyoruz.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: Bursaspor taraftarının durdurulması ya da maçın iptali için illa ‘hükümet istifa’ sloganlarının atılması mı lazım?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlardır.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Halkı birbirine düşürmeye çalışan, daha bir ay önceki depremde hasar gören bir kentin futbol takımına bile saldıran, provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara geceden beri göz yuman her kimse hem ülkemize hem insana düşmandır.”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Yapmayın! Uğruna canınızı vereceğiniz o bayrak Türk’ü Kürt’e düşman eden bayrak değildir! Sizleri “namluya mermiyi sürer gibi” sokaklara süren şiddet bezirganlarının oyunlarını birlikte bozalım! Onlara rağmen bu ülkede ebedi kardeşliği birlikte inşa edelim! Biriz beraberiz.