IŞİD'in yakarak şehit ettiği Fethi Şahin'in ailesi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti: "Hâlâ yaşıyor görünüyor!"

IŞİD'in yakarak şehit ettiği Fethi Şahin'in ailesi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti: "Hâlâ yaşıyor görünüyor!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü IŞİD'in 2016 yılında diri diri yakarak şehit ettiği iki Türk'ten biri olan Fethi Şahin’in ailesi ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP kaynaklarının aileden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü IŞİD'in 2016 yılında diri diri yakarak şehit ettiği iki Türk'ten biri olan Fethi Şahin’in ailesi ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP kaynaklarının aileden aldığı bilgiye göre Fethi Şahin resmi kayıtlarda hâlâ "yaşıyor" görünüyor ve devlet tarafından aileye yapılan bir açıklama yok.

Terör örgütü IŞİD, 2016 yılında yayımladığı bir videoda Türkçe konuşan iki kişi diri diri yaktığını göstermişti. 23 yaşındaki asker Sefer Taş'ın şehit olduğu haberi ailesine iletilirken 26 yaşındaki Fethi Şahin hakkında bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu aileyi geçen yıl ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Eylül 2022’de, IŞİD’in Suriye’de şehit ettiği Fethi Şahin’in ailesini Konya Çumra’daki Arıkören Mahallesi’nde bulunan evlerinde ziyaret etmişti.

Şehit Fethi Şahin’in babası Mehmet Şahin ve akrabaları bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik eşlik etti.

Şehitlik statüsü verilmedi

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre şehit Şahin’in ailesi, devletin oğulları hakkında kendilerine bir açıklama yapmadığını ve şehitlik statüsü vermediğini hatta öldüğünü bile kabul etmediğini, oğullarının e-devlette hâlâ “yaşıyor” göründüğünü aktardı.

CHP’nin konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi vereceği öğrenildi.

Fethi Şahin Kimdir?

IŞİD terör örgütünün 2016 yılında Suriye’de rehin aldığı Sefter Taş (23) ve Fethi Şahin’i (26) şehit etmesine ilişkin bir video yayımlamıştı. Videonun yayımlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine herhangi bir bilgi verilmedi.

Şahin’in ailesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupta, “Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" diye yardım istemişti.

IŞİD’in yayınladığı görüntülerde iki Türk'ü şehit eden teröristin, Türk vatandaşı IŞİD’li Talip Akkurt olduğu yargılama aşamasında ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki IŞİD yargılamalarına giren belgelerde ise iki kişinin görüntüsünü çektirip servis ettiren kişinin de IŞİD’in sözde medya bakanı Ömer Yetek olduğu anlaşılmıştı. Yetek, itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akkurt’un ise Suriye’de SİHA saldırısı sırasında öldüğü ileri sürüldü.