İSİG Meclisi açıkladı: Deprem konut inşaatlarında iki inşaat işçisi aynı gün hayatını kaybetti

İSİG Meclisi açıkladı: Deprem konut inşaatlarında iki inşaat işçisi aynı gün hayatını kaybetti
İşçi Sağlığı ve İş  Güvenliği Meclisi (İSİG) , 6 Şubat depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş ve Malatya'daki TOKİ inşaatlarında aynı gün iki içinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Gazete Pencere Haber Merkezi6...
İşçi Sağlığı ve İş  Güvenliği Meclisi (İSİG) , 6 Şubat depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş ve Malatya'daki TOKİ inşaatlarında aynı gün iki içinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda yerleşim yerinin yıkılmış ve on binlerce insan hayatını kaybetmişti.

Meydana gelen yıkımın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) depremde yıkılan bölgelere konut inşaatları ihaleleri düzenlemişti.

İhaleler kapsamında deprem bölgesindeki çok sayıda ilde konut inşaatları yapılmaya başlandı.

Bir günde 2 iş cinayeti

İSİG Meclisi, Kahramanmaraş'ta bu inşaatlardan birinde çalışan 19 yaşında Azad Kaya'nın, inşaatın 6. katından düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. İSİG Meclisi, Azad Kaya'nın Kahramanmaraş'a çalışmak için Van'ın Çaldıran ilçesinden geldiğini kaydetti.

İSİG Meclisi, aynı gün farklı bir TOKİ konutunda ikinci iş cinayetinin geldiğini açıkladı.

Malatya'daki 2. bölge 1. etap deprem konut inşaatlarında çalışan 36 yalındaki Burhan Albayrak isimli inşaat işçisi, 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.