İsmail Saymaz: Millet İttifakı, İYİ Parti hariç tek listeyle girebilir

İsmail Saymaz: Millet İttifakı, İYİ Parti hariç tek listeyle girebilir
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nı oluşturan altı partiden CHP, Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat partilerinin ortak liste noktasında uzlaştığını aktardı. İYİ Parti'nin 15 şehirde ortaklaşmayı...

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nı oluşturan altı partiden CHP, Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat partilerinin ortak liste noktasında uzlaştığını aktardı.

İYİ Parti'nin 15 şehirde ortaklaşmayı kabul ettiğini ifade eden Saymaz, bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Millet İttifakı’nı oluşturan altı partiden CHP, Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat partileri ortak liste noktasında uzlaşma aşamasına vardı.

Beş parti Millet İttifakı’nın çatısı altında amblemleriyle değil, CHP’nin milletvekili listelerinden seçime girecek. Kılıçdaroğlu’nun ısrarına rağmen İyi Parti, 15 şehirde ortaklaşmayı kabul etti. Bu şehirlerde oy oranına bağlı olarak CHP ya da İyi Parti listeleri tercih edilecek.

CHP’nin bileşenlerine 30 milletvekili için kontenjanı ayırdığı belirtiliyor.

Altı parti tek listeden girerse 360, beşi girerse 280 milletvekili çıkarılacağı hesap ediliyor. Nihai kararın ise cuma günü verileceği belirtiliyor.

Diğer yandan DEVA, Gelecek ve Saadet’i içeren ittifak içinde ittifak formülünden vazgeçildi. DEVA Partisi’nın kendi çatısında seçime girilmesi önerisi reddedildi.