İsmailağa Cumhur İttifakı için destek açıklaması yapmadı: Cübbeli Ahmet 'terör' iması yaptı

İsmailağa Cumhur İttifakı için destek açıklaması yapmadı: Cübbeli Ahmet 'terör' iması yaptı
'Şeyhlik' yarışına dahil olduktan sonra tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet bu kez de seçimler üzerinden İsmailağa'ya yüklendi. İsmailağa'nın Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapmamasına tepki gösteren Cübbeli, "Milli ve...
'Şeyhlik' yarışına dahil olduktan sonra tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet bu kez de seçimler üzerinden İsmailağa'ya yüklendi. İsmailağa'nın Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapmamasına tepki gösteren Cübbeli, "Milli ve dînî duruşunuzu bugün bu saate kadar sergileyemedinizse ne zaman sergileyeceksiniz?" diye sordu.

Tarikattaki 'şeyhlik' yarışına dahil olan ancak bir süre sonra kovulan 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, seçimden 1 gün önce İsmailağa Cemaati’ni hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati’ni ziyareti sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cübbeli Ahmet,  Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapmadığı için İsmailağa'ya yüklendi.

"Buna mânî olan nedir?"

Kendisinin Cumhur İttifakı'na destek açıklamasını hatırlatan Cübbeli, paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

Ey İsmailağa! Tayyip Bey beni değil sizi ziyarete geldiği halde şu saat olmuş seçime saatler kalmış hâlâ reylerin Cumhur İttifakı’na verilmesi gerektiği hakkında bir açıklamanız yok. Ben Allah için ve DEM’cilerin güçlenmemesi için Cumhur İttifakı’na alenî destek vermekle yetinmedim, Saadet ve Yeniden Refah gibi partilere de bu seçim itibariyle teröristlerin kazanmasına yol açacağı için rey vermenin caiz olmadığını beyân ederek bu kadar insanların sövüp saymalarına maruz kalmayı göze aldım. Siz hâlâ milli ve dînî duruşunuzu bugün bu saate kadar sergileyemedinizse ne zaman sergileyeceksiniz? İnsan: “buna mânî olan nedir?!!!” diye düşünmüyor değil!

'Cumhur İttifakı dışındakilere oy vermek caiz değildir' demişti

Cübbeli Ahmet, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi video yayınlayarak, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia etmişti.

Özellikle İstanbul ve Ankara'da Yeniden Refah Partisi ile Saadet Partisi'ne oy vermenin Cumhur İttifakı'na seçimi kaybettirebileceğini söyleyen Cübbeli, söz konusu partilere oy vermenin "caiz olmadığını", oy veren kişilerin de "günahkar" olacağını söylemişti.