İspanya, Uluslar Ligi şampiyonu!

İspanya, Uluslar Ligi şampiyonu!
UEFA Uluslar Ligi Final maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelen İspanya, penaltılar sonucunda Hırvatistan'ı yenerek UEFA Uluslar Ligi'ni kazandı.İspanya, UEFA Uluslar Ligi Final mücadelesinde Hırvatistan ile karşı karşıya...

UEFA Uluslar Ligi Final maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelen İspanya, penaltılar sonucunda Hırvatistan'ı yenerek UEFA Uluslar Ligi'ni kazandı.

İspanya, UEFA Uluslar Ligi Final mücadelesinde Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Feyenoord Stadyumu'nda oynanan maçta Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer görev aldı.

Normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren final maçında Hırvatistan'ı penaltılar sonucu 5-4 mağlup eden İspanya, Uluslar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmaya Hırvatistan, Livakovic, Juranovic, Erlic, Sutalo, Perisic, Brozovic, Modric, Kovacic, Pasalic, Ivanusec, Kramaric ilk 11’iyle başladı.

İspanya’nın ilk 11’i ise, Simon, Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba, Rodri, Fabian Ruiz, Asensio, Gavi, Yeremy Pino ve Morata’dan oluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı ve normal süresi 0-0 sona erdi. 15’er dakikalık iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına gidildi. Hırvatistan’da Vlasic, Brozovic, Modric ve Perisic penaltı atışını gole çevirirken, Majer ve Petkovic’in penaltılarını kaleci Simon kurtardı. İspanya’da ise Joselu, Rodri, Merino, Asensio ve Carvajal penaltı noktasında hata yapmazken Laporte’un penaltısı direkten döndü.

Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kuran İspanya, UEFA Uluslar Ligi’nde ilk şampiyonluğunu elde etti. (DHA)