İsrail basını: Hamas lideri Haniye Türkiye’de, Erdoğan ile görüşecek

İsrail basını: Hamas lideri Haniye Türkiye’de, Erdoğan ile görüşecek
İsrail’in Yediot Aharonot gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi beklenen Hamas lideri Haniye'nin Türkiye'de olduğunu yazdı. İsrail Hayom gazetesi ise Maan haber ajansına dayandırdığı haberinde, Haniye'nin yanı sıra...

İsrail’in Yediot Aharonot gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi beklenen Hamas lideri Haniye'nin Türkiye'de olduğunu yazdı. İsrail Hayom gazetesi ise Maan haber ajansına dayandırdığı haberinde, Haniye'nin yanı sıra Hamas'ın üst düzey yetkililerinin de Türkiye'de olduğu belirtildi.

İsrail basını, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Türkiye'ye geldiğini iddia etti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Yediot Aharonot gazetesinin haberinde, Haniye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği ileri sürüldü.

İsrail Hayom gazetesi ise Maan haber ajansına dayandırdığı haberinde, Haniye'nin yanı sıra Hamas'ın üst düzey yetkililerinin de Türkiye'de olduğunu yazdı.

İsrail gazeteleri İsrail Hayom ve Haaretz de haberi Maan ajansına dayandırarak duyurdu. Görüşmenin, Haniye'nin kısa süre önce İran'a yaptığı ziyaretle ilgili olduğu ileri sürüldü.

Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Haniye dün İran’daydı

Haniye, dün Tahran'da İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise Erdoğan ile Haniye bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

"İsrail-Filistin meselesinde kalıcı çözümün 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan sağlanamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kalıcı barış için uluslararası alanda mücadele vermeye devam edeceğini de ifade etti.

. Haniye'nin Lübnan'ı da ziyaret etmeyi planladığı ileri sürülüyor.