İstanbul barajlarındaki son durum belli oldu

İstanbul’da son aylarda etkili olan yağışlar, kente su sağlayan barajların doluluk oranında dikkat çeken bir artış sağladı. Ancak uzmanlar, seviyelerdeki yükselişe rağmen yaz ayları öncesinde riskin tamamen ortadan kalkmadığı konusunda uyarıyor.

İstanbul barajlarındaki son durum belli oldu

GAZETE PENCERE - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 7 Aralık 2025'te yüzde 17,12 seviyelerine kadar düşen barajlardaki doluluk oranı, yağışlarla yükselişini devam ettirdi.

Yılbaşından bugüne kadar 280,2 milimetre yağış düşen barajların doluluk oranı son 14 günde yüzde 5,12 arttı. Bu kapsamda kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 53,12 olarak kaydedildi.

iskibaraj

Barajlardaki doluluk oranındaki artış İstanbul’da yaşayanlar için sevindirici bir gelişme olarak görülse de, uzmanlar temkinli olunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Uzmanlara göre mevcut seviyeler henüz yeterli değil; kentin yaz dönemine en az yüzde 70 doluluk oranıyla girmesi gerekiyor. Aksi halde sıcaklıkların artmasıyla birlikte su kaynaklarında yeniden sıkıntı yaşanabileceği ifade ediliyor.

iskibaraj-001

İSTANBUL'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANINDA SON DURUM

26 Mart 2026 itibarıyla İstanbul’daki baraj doluluk oranları şöyle:

• Ömerli: %73,85

• Darlık: %69,26

• Elmalı: %92,04

• Terkos: %37,93

• Alibey: %43,89

• Büyükçekmece: %38,44

• Sazlıdere: %32,77

• Istrancalar: %88,82

• Kazandere: %57,48

• Pabuçdere: %28,98

Bazı barajlar yağışlarla önemli artış sağlasa da, bazıları hala yüzde 50’nin altında. Uzmanlar, özellikle Terkos, Büyükçekmece ve Sazlıdere gibi barajların kritik önemde olduğunu vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar