İstanbul'da deprem oldu Naci Görür uyardı: Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı
İstanbul hafif şiddette bir depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Silivri açıkları olarak belirlendi. Depremin büyüklüğü ise 3.8 olarak kaydedildi.
İstanbul’un pek çok ilçesinde hissedilen sarsıntı kısa süreli panik yarattı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, depremi hissettiklerini ve özellikle Avrupa Yakası’nda daha şiddetli algılandığını belirtti.
AFAD ve İstanbul Valiliği, şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı ihbarı olmadığını duyurdu.
Deprem bilimci Prof.Dr. Naci Görür ise; Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı dedi depremin artçı olduğunu söyledi. Görür'ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
"Marmara Denizinde, Silivri açıklarında 4,1 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fayı üzerinde daha önce 6,2 ile kırılmış fayın kırılmayan bir kısmı üzerinde, artçı olmalı. Kumburgaz Fayı zorlanıyor ve üzerindeki stres alanı değişime uğruyor. Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı."
Kaynak:Haber Merkezi