İstanbul’un efsane hattı 500T ikiye bölündü: Yeni son durak 4. Levent Metro
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kentin en uzun ve en yoğun otobüs hatlarından biri olan 500T hattının güzergâhında önemli bir değişikliğe gitti. Tuzla Şifa Mahallesi’nden hareket eden 500T hattı artık Cevizlibağ yerine 4. Levent Metro'da son bulacak. Güzergâh değişikliği UKOME toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.
Cevizlibağ’a gitmek isteyenler için 500L hattı devrede
Toplantıda yapılan sunumda, hattın uzunluğu ve trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan frekans sorunlarına dikkat çekildi. 500T hattının ikiye bölünmesiyle 4. Levent-Cevizlibağ arasında hizmet verecek olan 500L hattının kapasitesi artırılacak. Bu sayede aktarma yapan yolcuların mağdur edilmemesi hedefleniyor.
Aktarma ücretleri nasıl olacak?
Yeni düzenlemeye göre 2 tam biletli tarifeyle çalışan 500T hattından, tek biletli 500L hattına yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. Ters yönde, yani 500L’den 500T’ye geçişte ise 1 tam biletlik ücret alınacak.
Hattın tarihi değişimi
İstanbul’un efsanevi hatlarından biri olarak bilinen 500T, Tuzla’dan Cevizlibağ’a uzanan ve şehrin bir ucundan diğerine ulaşımı sağlayan uzunluğu nedeniyle yıllardır İstanbullular arasında özel bir yere sahipti. Yapılan değişiklikle bu efsane hattın artık ikiye ayrılması, hem yolculuk sürelerini hem de sefer düzenliliğini doğrudan etkileyecek.
Kaynak:Haber Merkezi