İstanbul'un eski valisi TRT’yi eleştirdi: Kel başa şimşir tarak

Televizyonlardaki şiddet içerikli yapımları eleştiren eski vali Hüseyin Avni Mutlu "TRT güzelim aile filmini ne akla hizmetse gece yarılarına koyar, diğer kanallar da şiddet dolu mafya filmlerini en yaygın saatlerde izlettirirse sorumlusu kim olur" dedi.

İstanbul'un eski valisi TRT’yi eleştirdi: Kel başa şimşir tarak

GAZETE PENCERE - Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarının ardından televizyonlardaki mafya ve şiddet içeren dizileri eleştirdi.

TRT'nin de aile filmlerini geç saate koymasını eleştiren Mutlu, "Bu gece, eşimle eve geldiğimizde saat 24.00'ü geçmişti. TV kanallarını ne var, ne yok diye bir dolaşalım dedik. TRT'de başrolünü Halit Ergün'ün oynadığı AİLE MESELESİ adlı bir film oynuyordu. Huzur evinde kalan yaşlı bir çiftin evlat-torun hasretine ilişkin ibretlik bir konu işleniyordu. Film saat 01.30'da bitti" dedi.

"Milletin TRT'si, güzelim AİLE FİLMİNİ ne akla hizmetse gece yarılarına koyar ve diğer kanallar da şiddet dolu MAFYA FİLMLERİNİ en yaygın saatlerde halka izlettirirse bunun sorumlusu kim olur" diyen Mutlu, "Tam gaz devam beyler, kel başa şimşir tarak..." ifadelerini kullandı.

2010-2014 yılları arasında İstanbul Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Mutlu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından kamu görevinden ihraç edilmişti.

FETÖ davasında 20 ay tutuklu kalan Mutlu'ya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan Mutlu, 2022 yılında beraat etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar