İYİ Parti, Erdoğan'ın Meral Akşener'e "partinizin başında kalın" dediği iddiasını yalanladı

İYİ Parti, Erdoğan'ın Meral Akşener'e "partinizin başında kalın" dediği iddiasını yalanladı
İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "partinizin başında kalın" çağrısında bulunduğu iddiasını yalanladı.

İYİ Parti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'e "Partinizin başında kalın, ayrılmayın” çağrısında bulunduğu iddiasını yalanladı.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Dün bayramlaşma programı kapsamında Sayın Cumhurbaşkanı ile genel başkanımız Sayın Meral Akşener arasında nezaketen yapılan bir telefon görüşmesine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve iddialar ortaya konulmuştur.

Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür. Söz konusu haberlerin organize olarak yayılması ise İYİ Parti'nin kurumsal yapısına zarar vermeyi amaçlamaktadır. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu kamuoyunun takdirlerine sunarız" denildi.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinin ardından partide olağanüstü kurultay kararı almış ve genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Akşener'e partisinin başında kalması çağrısında bulunmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olan Koray Aydın ise, Bahçeli'nin çağrısına tepki göstererek "Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır" demişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın da, Erdoğan'ın Akşener'e "partinizin başında kalın" iddialarının ortaya çıkmasına sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

"Çekin elinizi partimizden" diyen Akalın, "Kongreyi erteletme teşebbüsleri partimizi büyük fedakarlıklarla kuran cesur ve iyi insanların iradesinden korkmak ve onlara hakaret niteliğindedir" ifadelerini kullanmıştı.