İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan üniversitelere "ikinci tur" çağrısı: Sınavları erteleyin ya da online yapın

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan üniversitelere "ikinci tur" çağrısı: Sınavları erteleyin ya da online yapın
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci turu yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nde üniversite öğrencilerinin ikamet ettikleri adreslere sorunsuz şekilde ulaşabilmesi için Yükseköğretim Kurulu...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci turu yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nde üniversite öğrencilerinin ikamet ettikleri adreslere sorunsuz şekilde ulaşabilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelere çağrıda bulundu, 19 Mayıs'a kadar gerekli kararların alınmasını istedi.

Zorlu'nun açıklaması şu şekilde:

YÖK VE ÜNİVERSİTELERE PARTİMİZİN ÇAĞRISIDIR

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan Üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir.

Zira bir çok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır.

Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz.

Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın!

İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir.

Bu durumda olan Üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.