İYİ Partili Koca'nın 'Eş başkan' sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt

İYİ Partili Koca'nın 'Eş başkan' sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine 'Eş başkan' diye hitap eden ve 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyen İYİ Partili Mete Koca'ya "Benim kulaklarım kötü sesleri duymuyor" diyerek cevap verdi.İstanbul Büyükşehir Belediye...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine 'Eş başkan' diye hitap eden ve 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyen İYİ Partili Mete Koca'ya "Benim kulaklarım kötü sesleri duymuyor" diyerek cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane meclis binasında düzenlenen İstanbul Gençlik Meclisi açılış oturumuna katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin seçime müstakil girme kararının ardından süren tartışmalara ilişkin "Bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım, ne de müdahil olurum. Sadece, eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga, bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Şu anda bende uyandırdığı tek his bu, keşke olmasa. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapıları olsa" diye konuştu.

"Kulağı kötü sözleri duymuyor"

İBB Meclisi'ndeki İYİ Partili meclis üyelerinin istifaların ardından İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca'nın kendisi hakkında söylediği 'Eş Başkan' sözü hakkında ise İmamoğlu, "Benim kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor" dedi. 

İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "CHP’nin eş genel başkanı operasyon çekiyor. Seni başkan seçtirmeyeceğiz" demişti.

"Ne yorum yaparım ne müdahil olurum"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 6 üyesinin istifasıyla ilgili “Ne yorum yaparım, ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Umarım kendi içlerinde sağlıklı bir süreci, sulh içerisinde bir süreci yaşarlar, yaşatırlar. Onun dışında meclisimizde bulunan bir kısım arkadaşın partilerinden istifa etmesi de onların kişisel kararlarıdır, kendileri için hayırlısı olsun diyorum" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki meclis salonundaki “Gençlik Buluşması" etkinliğinin ardından gazecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için devam eden aday arayışıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"İstanbulluların ihtiyaçlarına odaklı bir kampanya yürüteceğim"

“Bütün siyasi partilerin çalışmalarını duyuyoruz. İstanbul'da belli ki çoklu bir İstanbul adayları yarışı olacak farklı siyasi partilerin. Bu fayda getirir. Farklı düşüncelerin farklı bakış açılarının yarışabildiği bir zeminin varlığını önemsiyorum. Umarım o fikirlerin daha iyi tartılıp ölçülebildiği bilgi alma ortamlarının varlığıyla daha güçlü bir demokrasi şölenine dönüşen bir İstanbul seçimi yaşarız. Ama hep söylüyorum. Elbette ki her siyasi partinin İstanbul Büyükşehir adayına saygı duyuyorum elbette. Her biri değerli kimlikler, kişiliklerdir. Ama ben şahsen İstanbulluların ihtiyaçlarına  odaklı bir kampanya yürüteceğim. Bundan önce de öyle yürüttüğümü, yönettiğimi ve insanlarla, toplumla konuştuğumu çok fazla adayların üzerinden bir kampanya yönetmediğimi defalarca dile getirdim. Bu seçimde daha da başarılısını yaşatacağım İstanbullulara. Çünkü beş yıldır muazzam bir diyalog köprümüz var İstanbullularla. Tabiri caizse sokak sokak, mahalle, mahalle ilçe ilçe bunu çok güçlü bir kampanyaya inşallah dönüştüreceğiz. Her partinin adayı hayırlı olsun." (ANKA)