İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu yol haritasını açıkladı

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu yol haritasını açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, partisinin yol haritasını açıkladı. Sokakta hakimiyeti ele geçireceklerini belirten Dervişoğlu, "Beka için alınan kararlarda devletin yanında olacağız" dedi.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda 611 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, yol haritasını açıkladı.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, seçimin ardından "İlk arayan Akşener oldu" dedi.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

''Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20'nin üzerinde milletvekili arkadaşımızın partinin genel merkezinde görev alabilmesi zaten hukuken ya da yasaya bağlı olarak mümkün değil. O sebeple bazı arkadaşlarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alacakları görevler kapsamında, listede yer vermeyerek onlara TBMM'de yüksek sorumluluklar yükleyerek değerlendireceğim.''

"Sokakta hakimiyeti ele alacağız"

'Partiye zarar verenlerle mesafemi koruyacağım' açıklamasında bulunan Dervişoğlu, bundan sonraki süreç hakkında, ''İYİ Parti ile yeni bir yolculuğa çıkacağız. Meydanlarda vatandaşların arasında olacağız. Sokakta hakimiyeti ele alacağız.'' dedi.

"Beka için alınan kararlarda devletin yanındayız"

Ersoy'un 'Yeni Anayasa çalışmasına katılacak mısınız?' sorusuna Dervişoğlu, ''Türkiye'nin bekası ve güvenliğiyle ilgili alınmış kararlarda, çıkarılan kanunlarda biz doğrudan doğruya büyük Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında tavır koyduk, koyarız.'' dedi.