İYİYE, GÜZELE DÜŞMANLIK

İYİYE, GÜZELE DÜŞMANLIK
İstanbul’da İBB’ye ait 300 istasyon ve 3 bin bisiklet, şehirde yaşayanlara hizmet sunmaya, İstanbulluları sağlık yaşam için bisiklete binmeye alıştırmaya çalışıyor ancak şehir magandalarının tahribatları bu hizmetleri...

İstanbul’da İBB’ye ait 300 istasyon ve 3 bin bisiklet, şehirde yaşayanlara hizmet sunmaya, İstanbulluları sağlık yaşam için bisiklete binmeye alıştırmaya çalışıyor ancak şehir magandalarının tahribatları bu hizmetleri engelliyor. Sadece son 2 yılda 828 bisiklet ve birçok kiralama ünitesi, çalınma ve hasar görme sonucunda kullanım dışı kaldı. Saldırıların milyonlarca lira maliyete neden olduğunu belirten İSPARK Genel Müdürü Hakan Orhun, bu nedenle bisiklet ağını genişletemediklerini söyledi.

Orhun, “3 bine yakın bisikletle hizmet veriyoruz ama bu sayıyı İstanbul için çok daha ileri götürme planlarımız var. Ancak bu sayıyı maalesef 3 binde koruyamıyoruz, çünkü bisikletlerimiz zarar görüyor. Burada giderek artan bir vandalizm ile karşı karşıyayız. Sadece zarar verme amaçlı bunu yapanlar var. Bunun yanı sıra çalıp kullanmak isteyenler var. Ama bu bisikletlerin tamamını, çok gizli yerlerindeki GPS aracılığı ile takip ediyoruz. Bunlar bir kamu malı, bunların hepsi İBB’nin ürünleri. Dolayısıyla bunlara verilen zarar, kamu zararı. O yüzden bunu hep beraber sahiplenmemiz lazım” dedi.