İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde arbede: AKP'li üye, CHP'li üyeyi yere düşürdü

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde arbede: AKP'li üye, CHP'li üyeyi yere düşürdü
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kürsüye bavulla çıkan AKP'li Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu’nun bavuldan gramofon, büyüteç ve soda şişesi çıkartıp CHP'li meclis üyelerine vermek istemesi üzerine mecliste arbede...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kürsüye bavulla çıkan AKP'li Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu’nun bavuldan gramofon, büyüteç ve soda şişesi çıkartıp CHP'li meclis üyelerine vermek istemesi üzerine mecliste arbede yaşandı.

AKP'li Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, kürsüye elinde bavulla çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener, Erkan Baş, Serra Kadıgil’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini hatırlatan Yusuf Demircioğlu, elindeki valizi açarak, “Bu gramofon seçim sonuçlarını duymayanlar için. Valizde bir büyüteç var, görmeyenler için. Bir de soda var hazmetmeyenler için" dedi.


Bu sözlerin ardından meclis salonu karıştı. Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun, güvenlik görevlilerine "Atın o bavulu" talimatı vermesi üzerine AKP'li meclis üyesi Hüsnü Boztepe valizi geri almak istedi.

CHP'li üye yere düştü

Valizin etrafında çıkan arbede sırasında CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Maltepe’nin AKP’li Boztepe’nin üzerine gitmesi sonrasında AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, CHP’li Maltepe’yi ittirdi. Maltepe yere düştü. Gerginlik daha da tırmandı.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmayan bir ortam oldu"

Yaşanan tartışmaların İzmir Büyükşehir Belediye meclisine yakışmadığını ifade eden Mustafa Özuslu, “Burada söz hakkı kutsaldır. Söz hakkın söylenebilmesi için her şeyi yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmayan bir ortam oldu. Engel olamadık. Bu tolere edilemez. Bu meclisi demokratik bir meclis olması herkesin sorumluluğu. Her bir eleştiri cevabını hakkaniyetle sonuna kadar herkes verebilmelidir. Hakaret, iftira, yalan olmamak kaydıyla” dedi.