İzzet Ulvi Yönter önce paylaştı sonra sildi: MHP'ye mi mesaj?

MHP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzzet Ulvi Yönter imalı paylaşımlarına devam ediyor.

İzzet Ulvi Yönter önce paylaştı sonra sildi: MHP'ye mi mesaj?

GAZETE PENCERE - MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kararıyla istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından çok dikkat paylaşımda bulundu.

Halk TV'nin haberine göre; Yönter'in paylaşımında 'Kanatları yanık bir Ankayım, küllerimden gül toplarım. Gölgeye düşsem bile ben ateşlerden doğacağım' şarkısı yer aldı. Yönter bu paylaşımını daha sonra sildi.

Ancak bu paylaşım kamuoyunda dikkat çekti. Yönter daha sonra hikaye paylaşımlarına devam ederek paylaştığı şarkılarla mesaj vermeyi sürdürdü.

ekran-goruntusu-2026-04-14-101744

NELER OLDU?

İzzet Ulvi Yönter, Milliyetçi Hareket Partisi’nde Devlet Bahçeli'nin isteğinin ardından 27 Mart tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaların ardından genel başkan yardımcılık görevinden istifa etti.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, istifasından kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti. Yönter, paylaşımlarında “MHP’ye sızan ajan” ve “dümenci alçak” gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu ifadelerin Bahçeli'nin danışmanı Eyüp Yıldız'a olduğu iddia edildi. Yıldız bu iddiaları yalanlamadı.

ÖNCE KARA KAPLI DEFTER

Yönter'in istifasının ardından Bahçeli tarafından yapılan açıklamada Yönter için, "Akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek için bir müsaade istemişlerdir. İstifa herhangi bir küskünlüğe yönelik değildir." ifadelerini kullanılmılştı.

Bu açıklamadan kısa zaman sonra Yönter'in sosyal medya hesabından Bahçeli ile bir araya geldiği ve elindeki kara kaplı defterli pozu çok konuşulmuştu. Ancak son hamle çok daha dikkat çekti. Yönter yaptığı son paylaşımda fotoğrafının yanında 'Kanatları yanık bir Ankayım, küllerimden gül toplarım. Gölgeye düşsem bile ben ateşlerden doğacağım' şarkısını paylaştı.

Yönter tarafından paylaşılan MHP'ye bir mesaj olarak algılanan bu paylaşım kısa zaman sonra silindi. Ancak Yönter'in peş peşe paylaştığı hikayelere şarkı seçimi dikkat çekti. Hikayelerin bir tanesinde 'Biz bozacağız bütün tuzakları birer birer' sözlerini içeren bir şiir. Bir başka hikayesinde de 'Bugünler zor çetin ama atlatacağız. sabır denen o taşları çatlatacağız' sözlerinin yer aldığı şarkı paylaşıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar