Erdoğan: Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine piyasa fiyatı 9500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar için 5500 liraya kadar destek vereceğiz

Erdoğan: Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine piyasa fiyatı 9500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar için 5500 liraya kadar destek vereceğiz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.15’de başlayan toplantıda bakanların kendi alanlarıyla ilgili sunum yapacağı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.15’de başlayan toplantıda bakanların kendi alanlarıyla ilgili sunum yapacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda alınan kararlarla ilgili açıklama yaptı:

"Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir.

Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini Orta Vadeli Program'a (OVP) destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele gönül gönüle Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız.

Cumhur İttifakı olarak yeni yasama döneminde ülkemizi sivil ve özgürlükçü bir anayasa kavuşturmak için çabalarımızı yoğunlaştıracağız.

Üniversiteli gençlere telefon, bilgisayar ve internet desteği

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.

Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.

Genç Kart

18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz; müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler.

Yeni evlenenlere faizsiz kredi

Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere bu bankadan karşılanmak suretiyle faizsiz kredi sunacağız. Bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgelerinde başlatacağız.

Karabağ operasyonu

Karabağ Operasyonu sırasında sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemler alınmıştır. Ermenistan'ın da dışarıdan gelen kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz.