Erdoğan Kabine sonrasında açıkladı: Öğretmen atamasında son karar!

Erdoğan Kabine sonrasında açıkladı: Öğretmen atamasında son karar!
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanan kitleyi hedef alan Erdoğan, öğretmen atamasıyla ilgili son kararı da açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni Külliye'de saat 16.30'da topladı.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"Arapça alerjisinin gerisinde hastalıklı zihniyet var"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Arapça alerjisinin gerisinde hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçedir. Bunlar içlerindeki marazı ve nefreti sürekli birilerine yönelterek egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Yurtseverlik, ülkemize sığınan mazlumlara zulmetmek değildir. Vatanına sahip çıkmak; ayrımcılık yapmak, yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret objesi haline getirmek değildir.

Devlet ve millet olarak nefret suçu işleyen, Türkiye'nin çıkarlarına zarar veren, yıllık 54,3 milyar dolarlık gelirle ekonomimizin lokomotifi olan turizmi baltalayan faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz.

0x0-kabine-toplantisi-son-dakika-ogretmen-atama-sayisi-ve-takvimi-belli-oldu-mu-baskan-erdogan-aciklayacak-1715012307836.webp

On yıllar boyunca ilmek ilmek dokuyarak inşa ettiğimiz Türk ve Türkiye algısını bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve olamaz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında bundan sonra daha kararlı, cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.

Türkiye, terör örgütlerine karşı Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Afrika kıtasını ziyaretlerimizde Türkçe konuşan bakanlarla, iş insanlarıyla, akademisyenlerle karşılaşıyoruz. Bu tablo yıllarca Afrika'nın kaynaklarını sömürmüş emperyalist güçleri rahatsız etmektedir.

"Irak'ın PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesini bekliyoruz"

Irak'ın PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesini bekliyoruz. PKK her iki ülke için de tehdit kaynağı. PKK hayat alanı buldukça kendimizi güvende hissedemeyiz. Suriye'de, müttefiklerimizce verilip tutulmayan sözler nedeniyle yarım kalan işimizi, vakti ve saati geldiğinde mutlaka tamamlayacağız. Bölücü örgüte neşteri vuracağız.

Hamas'ın ateşkes kararı

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.

1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Beşiktaş'taki gibi iş cinayetlerinin gündeme taşındığı bir gün olmasını beklerdik. Ancak birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı. 1 Mayıs, Türkiye'nin 78 ilinde 210 etkinlikle şölen havasında kutlandı. Lafa gelince emekçinin hakkını savunduğunu iddia eden kimi kuruluşlar işçi bayramını polisimize taş ve sopalarla saldırarak kutlamayı tercih etti.

Öğretmen atamaları

Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimlerini paylaşacaktır.