‘Kadir Hoca’ diye tanınan fenomen tutuklandı
Fitness ve motivasyon videolarıyla tanınan Kadir Özkaraaslan, aylar önce paylaştığı bir videodaki ifadeleri nedeniyle tutuklandı. "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla karşı karşıya kalan Özkaraaslan, Metris Cezaevi’ne gönderildi.
GAZETE PENCERE - "Kadir Hoca" lakabıyla fitness ve motivasyon içerikleri üreten Kadir Özkaraaslan hakkında, YouTube kanalında yayımladığı bir içerik nedeniyle yasal işlem başlatıldı. Özkaraaslan’ın birkaç ay önce paylaştığı "Sosyal Akademi" başlıklı videoda kullandığı ifadelerin inceleme altına alınmasının ardından, fenomen isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SUÇLAMA: HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK
Soruşturma kapsamında Özkaraaslan’a yöneltilen suçlama belli oldu. Hakkında yürütülen soruşturmada "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan tutuklandığı yönündeki bilgiler paylaşılan Özkaraaslan’ın, Bakırköy Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildiği bildirildi.
Sosyal medya mecralarında benzer suçlamalarla yürütülen soruşturmalar dikkat çekiyor. Kısa bir süre önce, kamuoyunda 'Testo Taylan' olarak bilinen Taylan Özgüç Danyıldız da benzer suçlamalarla yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynak:Haber Merkezi