Kahramanmaraşlı depremzededen Erdoğan’a 'Hatay' tepkisi: Yüzde 70 oy aldığı ile de bir şey gelmedi

Kahramanmaraşlı depremzededen Erdoğan’a 'Hatay' tepkisi: Yüzde 70 oy aldığı ile de bir şey gelmedi
Kahramanmaraşlı depremzede vatandaş AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay sözlerine tepki gösterdi. AKP’yi ‘ismiyle müsemma olmayan parti’ olarak nitelendiren vatandaş, “Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da maalesef...
Kahramanmaraşlı depremzede vatandaş AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay sözlerine tepki gösterdi. AKP’yi ‘ismiyle müsemma olmayan parti’ olarak nitelendiren vatandaş, “Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da maalesef bir şey gelmedi” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” açıklamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

"Kahramanmaraş'a da maalesef bir şey gelmedi"

Babacan’a dertlerini anlatan bir vatandaş şöyle konuştu:

“Bir avuç toprağın kaymadığı yerleri heyelan bölgesi ilan ettiler ve buranın heyelan bölgesi olmadığı raporlarla açıklandı. Ama şu an biz yerel yönetimlere ya da Çevre Şehircilik Bakanlığı’na biz bunu anlatamıyoruz ve kabul etmiyorlar, evlerimizi güçlendirmemize de müsaade etmiyorlar. Bundan dolayı mağduruz. Yarın bir yıl olacak. Burada bulunan herkesin zaten can kaybı oldu, bunun üzerine mal kaybı oldu. Biz devletten mal mülk, para istemiyoruz. Bizim olan evleri izin verin güçlendirelim istiyoruz. Maalesef yerel yönetim olarak ismi Adalet ve Kalkınma Partisi olarak geçiyor ama ismiyle müsemma olmayan bir parti yönettiği için burayı, dün Cumhurbaşkanımız Hatay’da bir açıklama yaptı. ‘Yerel yönetimle hükümet el ele vermediği sürece buraya hiçbir şekilde bu şehre bir şey gelmez’ dedi. Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da maalesef bir şey gelmedi. Bizler artık bu kışı evimizde geçirmek istiyoruz. Cenazelerimize üzülmek, ağlamak istiyoruz, yasını tutmak istiyoruz. Biz ağlayamadık. Bizler çok kayıp verdik. Bir yıl geçti bunun şokunu hala atlatamadık.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/02/ssstwitter.com_1707153021536.mp4"][/video]