Kani Torun: Halkımız elinde boykot listesiyle kılı kırk yararken ekim ayında 50 milyon dolarlık çelik İsrail'e gitmiş!

Kani Torun: Halkımız elinde boykot listesiyle kılı kırk yararken ekim ayında 50 milyon dolarlık çelik İsrail'e gitmiş!
Saadet-Gelecek Grubu, Bursa Milletvekili Kani Torun "Halkımız elinde boykot listesiyle kılı kırk yararken sadece ekim ayında 50 milyon dolarlık çelik gitmiş İsrail'e gitmiş!" dedi. TBMM Genel Kurulunda konuşan Kani Torun İsrail'in...

Saadet-Gelecek Grubu, Bursa Milletvekili Kani Torun "Halkımız elinde boykot listesiyle kılı kırk yararken sadece ekim ayında 50 milyon dolarlık çelik gitmiş İsrail'e gitmiş!" dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Kani Torun İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda hükümetin somut bir adım atmadığını belirterek Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin kayıtlarına göre sadece ekim ayında 50 milyon dolarlık çeliğin İsrail'e gittiğini söyledi.

"Halkımız markette alışveriş yaparken ellerinde boykot listeleri, akan kana eli bulaşmasın diye kılı kırk yararken meğer 7 Ekimden bu yana yüzlerce gemi bizim limanlarımızdan kalkıp İsrail’e demir atıyormuş" diyen Kani Torun şöyle konuştu:

"Yüzlerce Türk gemisi İsrail'e hayati ürünleri götürmeye devam ediyor"

"Meclis Başkanı menüden Coca-Cola’yı kaldırırken, Ak Partili Belediyeler raflarından boykotlu ürünleri kaldırırken, yüzlerce Türk gemisi İsrail’e bütün hayati ürünleri götürmeye devam ediyor.

Son dönemde tartışmalara konu olan İsrail’e yük giden yük gemileri konusuna da değinen Torun. “Listesi burada, kusura bakmayın liste çok uzun olduğu için tamamını sığdıramadık ama bakmak isteyen olursa Türkiye İhracatçılar Meclisinin sitesinden bakabilir. Bunlar illegal sevkiyatlar değil arkadaşlar devletin kayıtlarında olan sevkiyatlar.

Peki ne gidiyor İsrail’e gemilerle birde ona bakalım.

Sadece Ekim ayında 50 milyon dolarlık çelik gitmiş!

Çeliğin nerelerde kullanıldığını izah etmeme gerek var mı?

Gazzeyi ezip geçen İsrail tankları başta olmak üzere bilumum askeri teçhizatın yapımında kullanılıyor.

22 milyon dolarlık çimento ve toprak ürünü.

20 milyon dolarlık demir ve diğer metalle.r

Hazır giyimden bakliyata, mobilyadan yaş meyve ve sebzeye İsrail’in her türlü ihtiyacını karşılıyoruz.

"Hamas bir direniş örgütüdür; ana muhalefet sözcüsü talihsiz bir açıklama yaptı"

“Hamas kendi topraklarını işgalci güce karşı savunan bir direniş örgütü, bir ulusal kurtuluş ordusudur" diyen Kani Torun, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in "İsrail’in saldırıları, Hamas’ın bir gece sivillere yaptığı saldırılarla başladı" sözlerini de "talihsiz bir açıklama" olarak nitelendirdi.

Torun "Hamas’ın yapmış olduğu Aksa Tufanı harekâtını ortada hiçbir sebep yokken, durup dururken yapılmış bir operasyon olarak lanse etmişlerdir. Maalesef ana muhalefet partisinin sözcüsü de dün buna benzer talihsiz bir açıklama yaptı”dedi.