Kapısında kuyruklar oluşan pidecide skandal: At ve eşek eti yedirmişler!
Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı tağşiş listesinde, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde önünde kuyruklar oluşan ünlü bir pideci yer aldı.
GAZETE PENCERE - Bursa’nın Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren, vatandaşların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin de uğrak noktaları arasında bulunan ünlü bir pide işletmesinde tek tırnaklı (at, eşek) eti kullanıldığı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan işletmenin çiğ cantık harcında sağlığı tehlikeye düşürecek içerik saptandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 30 Eylül 2026 tarihinde kamuoyuna duyurulan “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine Osmangazi ilçesindeki Pideci Un Mamülleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki "Acı Dayı Cantık Salonu" da eklendi. Bakanlık müfettişlerince tesiste yapılan incelemelerde alınan numuneler, laboratuvar ortamında analiz edildi.
NUMUNELER HAZİRAN AYINDA ALINDI
Resmi kayıtlardan edinilen bilgilere göre gıda denetim ekipleri, söz konusu işletmeden "Çiğ Cantık Harcı (Dana Eti)" adıyla satılan üründen numuneyi 8 Haziran 2026 tarihinde aldı. Yapılan detaylı laboratuvar testleri sonucunda, müşterilere dana eti olarak sunulan ve ambalajlanan harcın içerisinde tek tırnaklı hayvan etinin bulunduğu kesinleşti.
Ürünün, mevcut gıda mevzuatına ve sağlık standartlarına aykırı biçimde hazırlandığı belgelendi.
-
Kaynak:Haber Merkezi