Karamollaoğlu Adıyaman'da: Helallik dilemek iyi bir şey ama eksiklikleri sadece helallik örtmez

Karamollaoğlu Adıyaman'da: Helallik dilemek iyi bir şey ama eksiklikleri sadece helallik örtmez
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat depreminin vurduğu Adıyaman'dan helallik istemesini hatırlatarak "Helallik dilemek iyi bir şey ama eksiklikleri sadece helallik örtmez"...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat depreminin vurduğu Adıyaman'dan helallik istemesini hatırlatarak "Helallik dilemek iyi bir şey ama eksiklikleri sadece helallik örtmez" dedi.

Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin Adıyaman’da düzenlediği iftar programına Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte katıldı.

Karamollaoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hakikaten Adıyaman 100 yılın felaketi dene felakette en çok sıkıntıyı çeken illerimizin başında geliyor. Daha önce geldim, o günler çok daha zordu. Yıkılmış, bitmiş binaların yavaş yavaş ortadan kalkıyor ama yıkılmayı bekleyen yüzlerce bina var. Bütün hazırlıkları yapmış olmalarına rağmen iktidar kısa zamanda müdahale edemedi. Anlamak mümkün değil. Kabullenmek de mümkün değil. Helallik dilemek iyi bir şey ama eksiklikleri sadece helallik örtmez.

Millet İttifakı bu milletin desteğiyle iktidara geldiğinde problemler nasıl çözülür göreceksiniz. 11 ilde bir felaket yaşandı. Bunun üstesinden gelmek lafla değil, herkesi kucaklayarak, kimseyi dışlamadan gelin bunu beraber çözelim demekle olur.


“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER, BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL SADECE RAKİPLERİMİZ”

Bütün siyasi partiler, bizim düşmanımız değil sadece rakiplerimiz. Bizim kanaatimiz o ki bu ülkeyi yönetmekte başarısız oldular. 5 sene değil 15 sene verseniz bu kafa değişmedikçe ülkenin problemleri çözülmez. Bundan dolayıdır ki bu arkadaşların özellikle bize karşı saldırganlıklarını anlayamıyorum. Siyasetin husumet olmadığını anlayamadılar, fırsat bulduklarında saldırmaya, ellerinden geldiği kadar kötülük yapmaya çalışıyorlar.

“BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ”

Elbette depremin üstesinden bu millet gelecek, yanınızda olmak bizim için bir vecibe. Ama iki ay geçti. Sizinle daha rahat hasbihal edecek, helalleşecek ortamı oluşturmaya ihtiyacımız var. 2 ayda geldikleri yol belli. Yapamazlar. Meseleyi ele alışları yanlış. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şundan emin olun, biz sizin yanınızdayız. Millet İttifakı 14 Mayıs'ta Allah nasip eder iktidara gelirse problemler nasıl çözülür çok daha yakından göreceksiniz. İş olsun diye söylemiyorum. 11 ilde felaket yaşandı diğer illerde de sıkıntılar var. Üstesinden gelmek biz bu işi çözeriz ile değil, herkesi kucaklayarak, kimseyi dışlamadan gelin bunu çözelim demekle mümkün olur.

Muhalefette olmamıza rağmen yapabileceklerimizi yerine getirdik. Eksiğimiz varsa hakkınızı helal edin. Yakında bayramı buruk da olsa idrak edeceğiz inşallah. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Cenabı Allah'tan böyle sıkıntıları bir daha yaşatmamasını niyaz ediyoruz."