Karamollaoğlu, iktidara sert çıktı: Hem yolsuzluk yap hem de "alnım secdede" de

Karamollaoğlu, iktidara sert çıktı: Hem yolsuzluk yap hem de "alnım secdede" de
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sakarya’da düzenlenen mitinge katıldı.

Yavaş ve İmamoğlu'nun ardından sahneye Temel Karamollaoğlu çıktı. Karamollaoğlu, ". İstişare nedir bilmeyenler… Bırak 8 kişiyi, 600 kişilik Meclis’te istişare etmek durumundasın. Bunu aklına getirmeyenler bunu karar almanın önünde bir engel gibi görüyorlar" dedi.

Karamollaoğlu şöyle konuştu:

Allah nasip ederse, benzer toplantılara zafer kutlamak için yapacağız.

Bizim derdimiz, kavga etmek değil. İktidar yandaşları yeri geldiği zaman işi çığırından çıkarıp kavga ortamı oluşturmaya adeta zorluyorlar son zamanlarda.

Korkunun ecele faydası yok. Bu korku bu arkadaşlarının siyasetteki sonlarını getirecek. Onlarda memnun olacak, bunaldılar çünkü. Bu işi nasıl bırakacaklarını bilemiyorlar.

Siyasetteki ömürlerine bir nokta koyacaklar. Hepimiz, pazar günü inşallah, kanaatlerimiz sandıkta ifade edeceğiz. Biz seçimi huzur içinde barış içinde geçmesini arzu ediyoruz. Demokrasilerde seçim en önemli konudur. Seçimin mutlaka huzurlu bir ortamda yapılması icabet eder. İnsanlar, düşünerek bilerek kendi gelecekleri için oy kullanırlar. Bundan kimsenin korkmaması gerekir. Ancak, seçimlerde bir hususu daha var. Siyasi partilerin temsilcileri seçime giderken, halkı yanıltmalıdırlar. Yalandan iftiradan hakaretten uzak durmaları icabet eder.

Bugün farklı kanaatlere sahip olabilir. Yarın iktidar değiştiğinde gerçekleri kabul etmek mecburiyetinde kalırız. Bundan dolayı birbirimizle kavga etmenin mecburiyeti yok.

Bugünkü haliyle başkanlık sistemi diktatörlüğe eviriliyor. "Meclis mi? Benim nazarımda hiçbir kıymeti yok" noktasına geliyor. Bundan dolayı başkanlık sistemini mutlaka değiştirip bir istişare ortamını doğmasını sağlayacağız. İlk adımı atarken, sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 1,5-2 yıldır görüşme yapıyoruz. İhtisas sahibi arkadaşalrımız projeler üretiyor.

Savaşa gitmiyoruz. Taban tabana zıt fikirlerimiz olabilir. Fikirleri tartışırız. Bu seçimde bir numaralı hedefimiz bugünkü başkanlık sitemini değiştirmektir. Şunu da biliyoruz. Kim nerede mağdur olursa yanında olacağız. Biz ‘ben ekonomistim’ sözünü unutmuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin problemlerini çözemedi. Çözmek bir tarafa daha korkunç bir boyuta çıktı. Çalışanların büyük bir kısmı açlık sınırının altında ücret alıyor.

Allah nasip ederse, Millet İttifakı’nın gündemin tüm meseleleri çözmek var. Çiftçimizi de memuruz da esnafımız da huzur kavuşacak.

Ülkedeki tek problem ekonomi değil. Vatandaş bir sorunla karşı karşıya geldiğinde adaleti bulamayacağına inanıyor.

Müslümanlıktan bahsediyorlar. İslam, yüce bir din. Peygamber efendimiz, "İslam, güzel ahlaktır" diyor. Güzel ahlakın başında da adalet gelir. Hatama el uzatmamak gelir. Yolsuzluktan vazgeçmek, israfı terk etmek gelir. Siz bunların hepsini yapacaksınız, ondan sonra da alnı secdeye değenlerle şampanya patlatanlar arasında tercih yapıyormuşuz diye bir safsata ortaya atacaksınız. Biz buna hiçbir zaman razı olmadık, olmayacağız. Hem yolsuzluk yap hem de "alnım secdede" de.

Biz bu anlayışı kökünden değiştireceğiz. Ülkeyi bir bütün olarak kalkındıracağız. Adalet denilen mefhum bizim en başta taşıdığımız levha olacak. Şahsiyetli bir dış politika gideceğiz. Her ülkeyle uyum içinde olan bir politika sürdüreceğiz. Sınırlarımızı korumakta kararlıyız.

En büyük zafer sizlerin oyları ile ulaşacağız. Pazartesi günü de inşallah bayram günü olacak.