Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü"nü hatırlattı: Kimse son olduğunu düşünmesin

Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü"nü hatırlattı: Kimse son olduğunu düşünmesin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 9 Temmuz 2017 tarihinde tamamladığı, Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü'nün 6. yıldönümünü andı,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 9 Temmuz 2017 tarihinde tamamladığı, Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü'nün 6. yıldönümünü andı, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı!" dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yürüyüşümüz ülkemizin tüm mazlumları ve adalet arayan herkes içindi. Yüz yıllardır bu topraklarda verilen adalet ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olmuşsam ne mutlu bana. Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı!"

Adalet Yürüyüşü

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş kararını, 14 Haziran 2017'de Millî İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'ların görüntülerini Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'a verdiği suçlamasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasına kararı verilmesi sonrasında aldı.

Yürüyüş, 15 Haziran 2017'de Ankara'da Güvenpark'ta başladı ve 9 Temmuz 2017'de Maltepe'de sonlandı. 420 kilometrelik yolu 25 günde yürüyen Kılıçdaroğlu, yürüyüşün sonunda Maltepe'de bir miting de düzenledi.