Kılıçdaroğlu: "Anayasa'yı tanımıyorum” diyen Saray Hükümeti, AİHM kararlarını da yerine getirmiyor

Kılıçdaroğlu: "Anayasa'yı tanımıyorum” diyen Saray Hükümeti, AİHM kararlarını da yerine getirmiyor
Gazete Pencere Haber MerkeziCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını uygulamamasına tepki gösterdi.Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:Anlaşılan o ki Saray...

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını uygulamamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Anlaşılan o ki Saray Hükümeti, “Türkiye’yi daha ne kadar itibarsızlaştırabilirim, daha ne kadar küçük düşürebilirim” arayışına girmiş. İçeride AYM kararlarını uygulamayarak “ben anayasayı tanımıyorum” diyen Saray, AİHM kararlarını da yerine getirmiyor.

Bakmayın “dik durma, boyun eğmeme” yalanlarına… Türkiye, uluslararası sözleşmelerde AİHM kararlarına bağlı olduğunu beyan etmiş, bu kararları uygulayacağına söz vermiştir. Saray bilmiyor olabilir, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleneği, her şartta verdiği sözü tutmaktır.

AİHM, Osman Kavala hakkında hak ihlali kararı vermişti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis kararıyla tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’ya verilen cezayı onadı. AİHM, Kava hakkında hak ihlali kararı vermişti.