Fikret Bila: Kılıçdaroğlu, CHP’de yenilenme ve değişim sözünü parti içi demokrasi hamlesiyle yerine getirecek

Fikret Bila: Kılıçdaroğlu, CHP’de yenilenme ve değişim sözünü parti içi demokrasi hamlesiyle yerine getirecek
Halk TV yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda delegelerin karşısına yeni tüzük önerisiyle çıkacağını belirtti. Bila, yazısında, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından...

Halk TV yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda delegelerin karşısına yeni tüzük önerisiyle çıkacağını belirtti. 

Bila, yazısında, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından sonra toplanacak olan kurultayda önce Kılıçdaroğlu ve şu anda çalışmalarını sürdüren tüzük komisyonunun hazırlayacağı yeni tüzüğün oylanacağını kaydederek, şu bilgileri paylaştı:

"Delegelerden onay alırsa seçimli kurultay yeni tüzüğe göre yapılacak. Kılıçdaroğlu, kamuoyuna verdiği CHP’de yenilenme ve değişim sözünü parti içi demokrasi hamlesiyle yerine getirecek.

Yeni tüzükte parti üyeleri doğrudan karar verici olacaklar. Genel başkan adaylarının belirlenmesinde, milletvekili, ilçe ve il başkanları ve yönetimlerinin seçilmesinde doğrudan üyeler oy kullanacak.

CHP’de, aday seçimlerinde partiyle aktif bağı olmayan, aidatını ödemeyen ve 'pasif üye' olarak tanımlanan üyelerin değil, parti faaliyetlerine katılan, aidatını düzenli ödeyen ve 'aktif üye' olarak tanımlananların oy kullanması tartışması da bir karara bağlanmış görünüyor. Tüzük çalışmalarını yürüten komisyon üyeleri 'aktif üye' 'pasif üye' yerine 'aidatını ödeyen üye' tanımını benimsemiş görünüyor."