Kılıçdaroğlu: Garibanın oğlu gibi oğlunu askere gönderen benim, sen benim yanımda vatanseverlik edebiyatı yapamazsın

Kılıçdaroğlu: Garibanın oğlu gibi oğlunu askere gönderen benim, sen benim yanımda vatanseverlik edebiyatı yapamazsın
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik düzenlenen şehir mitinglerine Muğla'da devam etti. Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik düzenlenen şehir mitinglerine Muğla'da devam etti. Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da eşlik etti. İktidarın milliyetçilik üzerinden yürüttüğü seçim propagandasını eleştiren Kılıçdaroğlu, " Sen çocuklarını paralı askerliğe gönderirken garibanın oğlu gibi oğlunu askere gönderen de benim. Sen benim yanımda vatanseverlik edebiyatı yapamazsın. Kuzey Irak’ta askerin kafasına çuval geçirilirken neden sesin çıkmadı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"DAHA ÖNCE AK PARTİ'YE VE MHP'YE OY VEREN BİR KİŞİYİ İKNA EDECEĞİZ"

Sandıklara giderken geçen dönem AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren bir arkadaşımızı ikna edip götüreceğiz. En zoru biliyorum. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bunlar gibi olmayacağız. Toplumu ayrıştırmayacağız. Ahlakı egemen kılacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağız. Kadına yönelik şiddeti en sert şekilde engelleyeceğiz. 

KADINLARA SOSYAL DESTEK

Hayat pahalılığını en acı ve derinden yaşayan evdeki kadındır. Pazardaki yangını görürü. Kadın evladını okula gönderirken beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünür. Diğer arkadaşlarının da rahatlıkla tükettiği ürünleri bi şekilde veremez. Somun ekmeği arasına salça sürüp beslenme çantasına koyduklarını biliyorum. Kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Kadına gerekli önemi vereceğiz. Bütün kadınların sosyal güvencesi devlet olacak.

ÇİFTÇİNİN SORUNLARI

Ta Güney Amerika’ya gittiler, oradaki tarımı incelemeye kalktılar. 7  iklim var bizde. Çiftçiyi toprağa küstürdükleri için ekip biçemiyorlar. Emin olun bu ülkeye bahar gelecek. Köydeki de mutlu olacak kentteki de.

"AB FONU İLE SURİYELİLER GÖNDERİLECEK"

Sizler yetki verdiğiniz zaman en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye göndereceğiz. Şundan emin olun. Kaç yıldır ev sahipliği yapıyoruz ama artık yeter. Kendi ülkelerinde daha mutlu olurlar. Yollarını, köylerini, okullarını AB fonlarıyla bizim müteahhitler yapacak. Bizim gençlerimiz iş güç sahibi olacak.

"418 MİLYAR DOLARI GETİRECEĞİM"

22 yıldır yiye yiye doyamadılar. 5 yerden maaş alanlar var. Bütün hepsini uzmanlara çıkardım. 418 milyar dolar yurt dışına çıkardılar. Son kuruşuna kadar getireceğim. Sanıyorlar ki Bay Kemal bunu seyredecek. Yemezler. Şuna güveniyorlar. Götürdük de nasıl getirecek. Dışarıda hangi bankaya yatırdığınızı biliyorum. Bütün dünya biliyor. Hiçbir uluslararası mahkeme bir devletin soyulmasın evet dememiştir. Bütün kararları inceledik. O paraların tamamını son kuruşuna kadar getireceğim.

AMPULÜ BERABER SÖNDÜRECEĞİZ

Amerika’da en pahalı yer Manhattan. 35 katlı gökdelen yapmışlar. Muhammet Ali’nin çiftliğini satın almışlar. Londra’da çiftlik var. Attığınız her adımı biliyorum. O binaları da Türkiye’nin mülkiyeti olarak kazandıracağım. Kul hakkı yemem ve yedirmem. 

Oyumuzu kullanacağız ampulü söndüreceğiz. Beraber.

"SEN BENİM YANIMDA MİLLİYETÇİLİK EDEBİYATI YAPAMAZSIN"

Beka sorunu diyorlar ve bunun üzerinden CHP’yi suçluyorlar. Asıl beka sorunu, devleti yöneten bir numara mal varlığıyla tehdit ediliyorsa, Trump “tüm dünyaya söylerim” dediğinde ses edilmiyorsa beka sorunu var demektir. Bana dense bu, mal varlığımı açıklamazsanız namertsiniz derdim. Ne mal varlığı ya, alın teriyle kazandık bitti. Malı dışarı götürürsen dışarıdakiler seni teslim alır. 

Terör örgütünün saldırdığı kişi benim. Bir askerimiz şehit oldu. Sen çocuklarını paralı askerliğe gönderirken garibanın oğlu gibi oğlunu askere gönderen de benim. Sen benim yanımda vatanseverlik edebiyatı yapamazsın. Kuzey Irak’ta askerin kafasına çuval geçirilirken neden sesin çıkmadı? Suriye’de 34 askerimiz şehit edildi. Putin’in kapısında nefes aldılar. Putin kronometreyi çalıştırdı. Kapısında oturdu. Şehit olan bizim askerimiz, bizden özür dilenmesi lazım. O kapıda neden beklediğinin hesabı verilmedi. Gelecek endişesi taşıyan herkes ya avro ya dolar tutmaya çalışıyor. TL’nin değeri kalmadı. Milliyetçi olan Süleyman Şah Türbesini kaçırmaz. Bizim iki kırmızı çizgimiz var, vatan ve bayrak.