Kılıçdaroğlu: Herkesin kimliği, inancı başımın üstünde

Kılıçdaroğlu: Herkesin kimliği, inancı başımın üstünde
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bursa Millet Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hepinize söz Türkiye kazanacak, biz kazanacağız, beraber kazanacağız.”

“Sandığa bir bayram havası içerisinde gideceğiz. Kahvaltımızı yapacağız, beraber gideceğiz, bayram havası içerisinde oyumuzu kullanacağız. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. Benim size bir sözüm var; 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım, herkesi kucaklayacağım.”

“Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler ilk sözüm size; biliyorum tweet attığınız zaman anneleriniz, babalarınız “Başımız belaya girer diyorlar. Ama ben size söz veriyorum, seçimden sonra istediğiniz gibi tweet atabileceksiniz, hiç kimse dayanmayacak kapınıza. Özgürce yaşayacaksınız bu ülkede.”

“Bursa yeşil Bursa diye tanınırdı. Yeşilliği büyük ölçüde kayboldu. Hava kirliliğinin farkındayı Göreceksiniz bütün kentler yaşanabilir olacak.”

“Bir söz daha istiyorum sizden: Sandığa giderken geçen seçimlerde AKP’ye veya MHP’ye oy veren bir kardeşimizi de ikna edeceksiniz. Mutfaklarda yangın var gel kardeşim Kılıçdaroğlu diye bir adam var, gel birlikte deneyelim ve Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep beraber oturtalım. Bu zor bir görev. İkna edeceksiniz.”

“Neredeyse komşu komşuyu sorgulamaya başladı; kimliği ne, inancı ne diye. Herkesin kimliği başımın üstüne, herkesin inancı başımın üstüne. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız.