"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na kapıları kapatıyor"

"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na kapıları kapatıyor"
T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen...

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim. Partide böyle biri var ama görünür hale gelmesi gerekiyor" açıklamasını değerlendirdi.

Yılmaz'ın bugünkü köşe yazısından bir bölüm şöyle:

Bu durumda zaten "görünür durumda olan" isimlerin, mesela Ekrem İmamoğlu ya da Hurşit Güneş gibi öteden beri partinin içinde faal olan politikacıların önünün kesileceğini anlıyoruz.

Benim için şaşırtıcı bir durum değil, çünkü Kılıçdaroğlu ve saz arkadaşlarının "küçük olsun benim olsun" zihniyetleri, zaten kamuoyunda parlayan bir ismin önünde engel.

Bu Ekrem İmamoğlu gibi doğal adaylar için bir uyarı elbette ancak dikkatinizi bir konuya daha çekmek istiyorum.

Adaylığı söz konusu olduğunda "örgüt aday gösterirse adayım" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki ton değişmiş görünüyor.

Kendisi, yerini bırakacağı birisini bulmuş bile ve Kurultay'dan sonra onu parlatacak ve CHP'nin başına geçirecek.

Bu sözler sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir politikacının ağzından çıkıyor.

Örgüt içinde demokratik yarıştan, parti örgütünün en iyisini tartışarak bulacağından filan söz etmiyor.

Kendi tanımıyla partide genel başkanlığa layık "bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrat" var ve ama onu henüz kimse tanımıyor. Allah'tan Kılıçdaroğlu onu fark etmiş, partinin başına geçirip, gönül huzuru içinde evine çekilecek!

Buna parti içinde "görünür halde olanların" ne diyeceğini merak ediyorum elbette.

Partide "görünür olanların" CHP'nin yüz yıldır imbikten süzülen birikimini ileriye taşıyacak çapta politikacılar olmadığını Genel Başkan'ın ağzından duymamız çok ilginç.

Bakalım, kendini bugüne kadar titizlikle saklayıp, görünmez olan politikacı kim çıkacak?